Сирна запіканка з гарбузом і маком
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі досить несподівані поєднання інгредієнтів в десертах, тоді не проходите мимо цього рецепта. Ніжна, тане в роті запіканка, доповнена маком і яскравою гарбузом - дивно смачно!
Хочу поділитися з вами ідеєю, як приготувати сирну запіканку з гарбузом і маком. Це досить цікавий підхід до знайомих і простим інгредієнтам. Такий десерт із задоволенням спробують навіть дітки. Він настільки гарний, що просто неможливо встояти. Рекомендую рецепт на замітку!
- Сир - 1/2 кілограма
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Мак - 2 Ст. Ложки (готовий)
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Гарбузове пюре - 600 грам(+ цукор за смаком)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Яйце - 3 штуки (в гарбуз)
- Крем - 100 грам
1. Готове гарбузове пюре з'єднайте з яйцями, апельсиновою цедрою і ложкою крохмалю. Додайте за смаком цукор і ретельно перемішайте. Відкладіть близько 100 грам пюре в сторону.
2. Окремо збийте яйця з цукром, сиром і готовим маком. Додайте крохмаль і перемішайте.
3. Жароміцних форму змажте маслом і присипте борошном або манкою (можна застелити пергаментом). Викладайте гарбуз і сирну масу по ложці, чергуючи.
4. Ось така краса вийде в результаті. Можна провести ще дерев'яною шпажкою від дна, щоб вийшли гарні розводи. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 45-50.
5. Відкладене раніше гарбузове пюре збийте зі сметаною. За бажанням додайте ще трохи цукру.
6. Вилийте заливку зверху і відправте форму назад в духовку ще хвилин на 10.