Запіканка з гарбузом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з гарбуза з сиром - ніжний, корисний і смачний десерт для дорослих і дітей. У сезон гарбуза обов'язково скористайтеся цим сонячним даром природи. Отже, готуємо запіканку!
Сирна запіканка з гарбузом готується за типом пирога "зебра" . Це зовсім нескладно. В результаті ви отримаєте смачний, апетитний десерт в білу і помаранчеву смужку. Такий зовнішній вигляд подобається всім, навіть дітям, які не шанують гарбуз і сир. Ароматна, ніжна, незвичайно корисна і смачна запіканка відмінно підійде на сніданок, полуденок або вечерю. Смачно, як в теплом, так і в холодному вигляді.
- Сир - 400 грам
- Це - 300 грам (сира)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 4 щіпки

Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.

Гарбуз очистите, помийте, наріжте і запечіть в духовці або мікрохвильовій печі.

Після розімніть виделкою або збийте блендером до консистенції пюре.

Додайте яйце, дві дрібки солі і цукор за смаком.

Всипте столову ложку картопляного крохмалю з гіркою і перемішайте.

Сир викладіть в глибоку посуд.

Додайте яйце.

Сіль і цукор.

Збийте сир з яйцем, сіллю і цукром до консистенції крему.

Додайте столову ложку крохмалю з гіркою.

Форму для випічки змастіть маслом. По черзі викладайте дві столові ложки гарбузового пюре і дві столові ложки сирної суміші.

Таким чином заповніть всю форму.

Готуйте сирну запіканку в духовці при температурі 175-180 градусів 40-45 хвилин.

Готову сирну запіканку з гарбузом охолодіть, дістаньте з форми і наріжте на порції. Подавайте зі сметаною, варенням, медом.