Пшоняна запіканка з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Пшоняна запіканка з гарбузом - це відмінний варіант як несолодкої закуски, так і солодкого десерту. Мені дуже подобається солодка пшоняна запіканка з гарбузом з додаванням кориці, імбиру і сухофруктів.
Ця запіканка смачна як в теплому вигляді, так і охолоджена. Вона ідеально підходить на сніданок до чаю. Якщо хочете приготувати несолодке запіканку, просто не додавайте цукор, але додайте більше солі. До речі, в несолодке запіканку до гарбузі можна також додати смажені гриби або будь-які овочі. Вийде дуже смачно.
- Пшоно - 1, 5 склянки
- Вода - 3, 5 склянки
- Гарбуз - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 5 Ст. Ложок(2 ст. L. - в пшоняну кашу, 3 ст. L. - до гарбузі)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Насамперед наберіть необхідну кількість води в каструлю і поставте на вогонь. Коли вода закипить, всипте промите пшоно, додайте дрібку солі і 2 ст. L. Цукру. Варіть під кришкою на повільному вогні до готовності крупи. Потім вимкніть вогонь і залиште кашу під кришкою.
Поки вариться каша, займіться смачною начинкою. Гарбуз натріть на крупній тертці, в сковороді розігрійте 1 ст. L. Рослинного масла і викладіть гарбуз. Обсмажуйте її протягом 3-5 хвилин.
Потім додайте цукор, корицю і тушкуйте до м'якості. Тривалість приготування тут буде відрізнятися в залежності від сорту та якості гарбуза.
Гарбуз готова. Вона вийшла дуже м'якою і ароматною.
До цього часу готова і пшоняна каша, тому, можна починати збирати саму запіканку.
Форму для запікання змастіть рослинною або вершковим маслом. На дно рівним шаром викладіть приблизно половину каші.
Зверху рівним шаром викладіть обсмажену гарбуз.
Потім знову шар каші, його слід злегка утрамбувати, щоб всі верстви з'єдналися.
Надішліть запіканку в духовку розігріту до 190 градусів і випікайте 20-25 хвилин.
Готову запіканку переверніть на тарілку і прикрасьте за бажанням. Смачного!