Запіканка сирно-манна
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати сирно-манну запіканку? Цьому мама навчила мене мама. У моєму дитинстві це був найдешевший, швидкий і смачний пиріг.
Кількість порцій: 8
- Манна крупа - 8 Ст. Ложок
- Сир - 500 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 50 грам
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Крем - 50 грам (жирна)
- Ванілін - 2-3 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 25 грам
- Харчова сода - 0, 5 чайних ложки
Для втілення в життя нашого рецепту приготування сирно-манної запіканки, нам знадобиться замочити родзинки в окропі на 3-4 годину.
Поки родзинки отмокает, розбиваємо яйця в миску, туди додаємо сметану, сир, цукор, ванілін, сіль і збиваємо їх до отримання однорідної маси.
До отриманої маси додаємо ізюм, всипаємо манку (6 ст. Ложок), соду і знову перемішуємо все до однорідної маси. Ми залишаємо на 15-20 хвилин.
Перекладаємо масу в форму для запікання і посипаємо ложкою манної крупи для утворення хрусткої скоринки. Тепер форму відправляємо в духовку на 40-45 хвилин.
Після того як запіканку дістали з духовки, дайте їй трошки охолонути.
Запіканку можна прикрасити цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Смачного!
Запіканку можна прикрасити цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Смачного!