Рецепт Запіканка сирно-манна фото

Запіканка сирно-манна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, На швидку руку
Випічка, Пироги

Як приготувати сирно-манну запіканку? Цьому мама навчила мене мама. У моєму дитинстві це був найдешевший, швидкий і смачний пиріг.

Кількість порцій: 8
  • Манна крупа - 8 Ст. Ложок
  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 50 грам
  • Куряче яйце - 2-3 штук
  • Крем - 50 грам (жирна)
  • Ванілін - 2-3 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Харчова сода - 0, 5 чайних ложки
запіканка сирно-манна - фото крок 1
Для втілення в життя нашого рецепту приготування сирно-манної запіканки, нам знадобиться замочити родзинки в окропі на 3-4 годину.
запіканка сирно-манна - фото крок 2
Поки родзинки отмокает, розбиваємо яйця в миску, туди додаємо сметану, сир, цукор, ванілін, сіль і збиваємо їх до отримання однорідної маси.
запіканка сирно-манна - фото крок 3
До отриманої маси додаємо ізюм, всипаємо манку (6 ст. Ложок), соду і знову перемішуємо все до однорідної маси. Ми залишаємо на 15-20 хвилин.
запіканка сирно-манна - фото крок 4
Перекладаємо масу в форму для запікання і посипаємо ложкою манної крупи для утворення хрусткої скоринки. Тепер форму відправляємо в духовку на 40-45 хвилин.
запіканка сирно-манна - фото крок 5
Після того як запіканку дістали з духовки, дайте їй трошки охолонути.
Запіканку можна прикрасити цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Смачного!

Схожі рецепти