Сирно-манна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Дуже багатьом така запіканка нагадає дитинство. У неї дуже ніжна, повітряна текстура, легкий солодкуватий присмак. Розповідаю, як приготувати сирно-манну запіканку з додаванням родзинок.
Дуже важливо дотримуватися пропорції манки, щоб запіканка не вийшло «важка» і «збита» всередині. Можна додати не тільки родзинки, але і курагу або свіжі ягоди, наприклад, чорницю, смородину, малину. Подають запіканку вже остигнула, можна зі сметаною, згущеним молоком або варенням.
- Сир - 400-500 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Манька - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - За смаком
- Ізюм - 50 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
1
У миску покладіть манку і залийте молоком, залиште на п'ять хвилин, потім додайте сметану і перемішайте.
2
В окремій ємності залийте окропом ізюм, залиште на 5 хвилин і злийте воду.
3
Яйця збийте з цукром до утворення білого кольору, додайте сіль і вершкове масло, перемішайте.
4
Сир перетріть через сито або збийте в блендері, додайте раніше підготовлені продукти, в тому числі родзинки, ваніль і перемішайте.
5
Форму для випікання застеліть пергаментом, потім вилийте в неї приготоване тісто. Окремо змішайте яєчний жовток з цукровою пудрою, збийте вінчиком, змастіть приготованою сумішшю тісто в формі.
6
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25-35 хвилин. Подавайте запіканку вже остигнула зі сметаною.