Рецепт Манна запіканка в духовці фото

Манна запіканка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Крупи , Манька
Пісні страви , Веганські страви
На вечерю , Для дітей , Десерт
Випічка , Манник
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Корисний і дуже смачний десерт для дітей і дорослих - це манна запіканка в духовці в домашніх умовах. Проста в приготуванні, соковита і м'яка всередині, з апетитною скоринкою.

Опис приготування:

Цей простий рецепт манної запіканки в духовці стане відмінним варіантом сніданку або ситного десерту. Доповнити тісто можна абсолютно будь-якими ягодами, сухофруктами або цукатами за смаком. Це гарна ідея нагодувати дітей корисним і смачним сиром.

  • Сир - 500 грам
  • Цукор - 3-5 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Манна крупа - 120-150 грам
  • Молоко - 50-80 мілілітрів
  • Ягоди - За смаком
манна запіканка в духовці - фото крок 1
1. Сир викласти в глибоку миску і при бажанні протерти через сито. Якщо сир без великих грудочок, то досить розім'яти його вилкою.
манна запіканка в духовці - фото крок 2
2. Вбити яйця і всипати цукор за смаком. Також в рецепт приготування манної запіканки в духовці можна додати дрібку ваніліну або кориці.
манна запіканка в духовці - фото крок 3
3. Як слід перемішати сир до однорідності і всипати просіяне манну крупу.
манна запіканка в духовці - фото крок 4
4. Ретельно перемішати і влити невелику кількість молока. Якщо сир сухий, то може знадобиться більше молока, а якщо маса виходить занадто рідкою, то його можна виключити з рецепта.
манна запіканка в духовці - фото крок 5
5. Тепер потрібно залишити основу на 15-25 хвилин, щоб маса стала більш повітряної, а манна крупа набухла. Якщо тісто дуже рідке, всипати ще трохи борошна або крохмалю.
манна запіканка в духовці - фото крок 6
6. Жароміцних форму змастити вершковим маслом і присипати манкою (можна застелити пергаментом). Викласти половину сирного тесту. Вимити і обсушити ягоди і розподілити по поверхні. Накрити другою половиною тіста. Запікається манна запіканка в духовці в домашніх умовах близько 45 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка.

Схожі рецепти