Рецепт Манна запіканка фото

Манна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Крупи, Молоко, Манька
Пісні страви, Веганські страви
Для дітей, На сніданок
Випічка, Запіканка

Поділюся з вами простим рецептом і покажу, як швидко приготувати такий «сімейний» делікатес, як манна запіканка. Улюблені ласощі дітей (на відміну від манної каші) виходить солодким і смачним.

Манну запіканку приготувати легко, жаль, що це блюдо зараз - рідкість в сімейному меню. Щоб урізноманітнити смак, манну запіканку можна приготувати з сиром або без, з лимонним смаком, з додаванням родзинок, горіхів або цукатів. Замість малини можна використовувати ожину, полуницю або поєднання всіх цих ягід.

  • Манна крупа - 100 грам
  • Незбиране молоко - 500 мілілітрів
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор білий - 180 грам (гранульований)
  • Йогурт - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам (м'яке)
  • Яйця - 2 штуки
  • Малина свіжа - 150 грам
манна запіканка - фото крок 1
Апельсин вимийте і висушіть, зніміть з нього цедру смужками, тільки не зачепіть білий шар.
манна запіканка - фото крок 2
У холодну молоко покладіть зняту цедру, всипте манну крупу.
манна запіканка - фото крок 3
Поставте каструлю на вогонь і варіть манку 15-20 хвилин, постійно перемішуючи.
манна запіканка - фото крок 4
В кінці приготування вийде манна каша. Цедру апельсина видаліть, дайте каші охолонути до кімнатної температури.
манна запіканка - фото крок 5
У остигнула манну кашу додайте йогурт, м'яке масло і яйця, попередньо збиті з цукром. Ретельно перемішайте всі разом.
манна запіканка - фото крок 6
Духовку нагрейте до 200 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментним папером.
манна запіканка - фото крок 7
Покладіть 2/3 манної суміші в форму, потім - 2/3 кількості малини і знову манну суміш. Вирівняйте поверхню запіканки і випікайте 35-40 хвилин до золотистої скоринки.
манна запіканка - фото крок 8
Готової запіканці дайте охолонути в формі, потім викладіть її на блюдо і прикрасьте залишилася малиною. Смачного!

Схожі рецепти