Запеканкасирна ніжна в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже я люблю сир, причому в будь-якому вигляді. Однак є й ті, хто не переносять його в "свіжому" вигляді. Тоді є відмінний варіант зробити з кисло-молочного продукту випічку. Буде і корисно, і смачно!
Найперше, що приходить в голову, коли хочу поснідати чимось смачним і легким, це рецепт, як приготувати запіканку сирну ніжну в духовці. Це одне з тих страв, яке асоціюється у багатьох з дитинством. Досить просте, підійде навіть для дитячого і дієтичного харчування. У складі немає борошна, тільки манна крупа.
- Сир - 1 кілограм
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Манька - 100 грам
- Яйце - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Ізюм - 50 грам
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Сир або сирну масу розітріть виделкою.
В іншому посуді збийте яйця в піну.
Яйця з'єднайте з сиром, перемішайте як слід, повинна вийти єдина маса.
До маси додайте цукор. Добре перемішайте.
Розтопити масло. Влийте його в сирну масу. Додайте манку. Ще раз перемішайте.
Ізюм промийте і замочіть в холодній воді на 10 хвилин.
У сирне тісто додайте соду, родзинки, сіль і ванілін. Влийте масу в форму для випічки, змащену олією.
Запіканку готуйте в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!