Запечені сосиски з гречкою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що сьогодні приготувати на обід або вечерю? Мій рецепт - рішення вашої проблеми! Смачні запечені сосиски з гречкою і рисом - це завжди смачний і ситний домашній обід.
Коли я вперше побачила цей рецепт, то подумала, чому я раніше не здогадалася запікати сосиски з сиром в духовці! Це ж настільки смачно! Легкий часниковий аромат, хрустка сирна скоринка - що ще потрібно для ідеального обіду? Гарнір такий же незвичайний і смачний, і тут він якраз такий: суміш гречаної і рисової круп перетворюються в чудовий дует, роблячи готову страву дуже незвичайним.
- Гречка - 1/3 склянки
- Мал - 1/2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Сосиски - 5 штук
- Сир твердий - 60 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Гречку і рис промийте кілька разів в холодній воді, поки зливається вода не буде залишатися чистою і прозорою.
Воду закип'ятіть, відправте в неї суміш круп, посоліть і варіть на повільному вогні під закритою кришкою до готовності (приблизно 15 хвилин). У готову кашу покладіть шматочок вершкового масла і перемішайте.
Поки готується гарнір, в сосисках зробіть поздовжні розрізи. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не перерізати всю сосиску навпіл.
Твердий сир натріть на дрібній тертці, змішайте з пропущеним через прес часником. Отриманою сумішшю нафаршируйте сосиски.
Складіть сосиски в форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин. Фактично повинен розплавитися сир і злегка підрум'янитися сосиска.
Сосиски готові. Подивіться, як апетитно вони виглядають!
Подавайте запечені сосиски з гречкою і рисом з різними овочевими салатами або заготовками. Смачного!