Запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне російське блюдо дуже смачне і корисне. А щоб зробити звичайну пшоняну кашу ще смачніше, духмяний і корисніше, давайте додамо ще кілька інгредієнтів, які поліпшать смак страви.
Всім відомо, що пшоняна каша дуже корисна. Так давайте ж приготуємо її так, щоб вона стала ще смачніше, корисніше і ароматні. Таку кашу їстимуть навіть ті, хто не любить гарбуз. Якщо деякі ваші домочадці не люблять аромат гарбуза, ви можете додати в кашу трошки ванільного цукру. Каша в духовці готується трохи довше, ніж на плиті, але ж ви не будете прив'язані до процесу і зможете займатися своїми справами, поки смачна страва запікатиметься. Готуємо смачно і корисно!
- Пшоно - 1/2 склянки (приблизно 90-100 грам)
- Молоко - 1, 5 склянки
- Гарбуз - 200 грам (очищена)
- Яблуко - 1 штука
- Ізюм - 50-70 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 20-30 грам
1. Ставимо молоко на вогонь, а поки заливаємо пшоно окропом хвилин на 8-10. Таким чином ми приберемо можливу гіркоту з крупи. Потім пшоно акуратно промиваємо проточною водою.
2. Гарбуз очистимо й наріжемо кубиками: можна побільше, можна подрібніше, це залежить тільки від вас.
3. Відправляємо гарбуз в закипіле молоко, додамо сіль і цукор. Варимо хвилин 5.
4. Додамо до вже злегка м'якою гарбузі пшоно. Варимо хвилин 10.
5. Ізюм заливаємо окропом на пару хвилин, потім зцідити рідину і віджимаємо родзинки.
6. Очистимо яблуко, наріжемо його шматочками.
7. Перекладаємо пшоно з гарбузом в горщик, додаємо яблуко і родзинки, перемішаємо.
8. Додамо шматочок вершкового масла, закриваємо кришкою і відправляємо в духовку (в холодну або гарячу - залежить від посуду, в якій ви будете запікати кашу).
9. І запікаємо кашу хвилин 40-45 при температурі 180 градусів.
10. Перед подачею кашу необхідно перемішати. Смачно!