Рецепт Запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком фото

Запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Крупи , Сухофрукти , Гарбуз , Пшоно і пшениця , Ізюм
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Це традиційне російське блюдо дуже смачне і корисне. А щоб зробити звичайну пшоняну кашу ще смачніше, духмяний і корисніше, давайте додамо ще кілька інгредієнтів, які поліпшать смак страви.

Опис приготування:

Всім відомо, що пшоняна каша дуже корисна. Так давайте ж приготуємо її так, щоб вона стала ще смачніше, корисніше і ароматні. Таку кашу їстимуть навіть ті, хто не любить гарбуз. Якщо деякі ваші домочадці не люблять аромат гарбуза, ви можете додати в кашу трошки ванільного цукру. Каша в духовці готується трохи довше, ніж на плиті, але ж ви не будете прив'язані до процесу і зможете займатися своїми справами, поки смачна страва запікатиметься. Готуємо смачно і корисно!

  • Пшоно - 1/2 склянки (приблизно 90-100 грам)
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Гарбуз - 200 грам (очищена)
  • Яблуко - 1 штука
  • Ізюм - 50-70 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 20-30 грам
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 1
1. Ставимо молоко на вогонь, а поки заливаємо пшоно окропом хвилин на 8-10. Таким чином ми приберемо можливу гіркоту з крупи. Потім пшоно акуратно промиваємо проточною водою.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 2
2. Гарбуз очистимо й наріжемо кубиками: можна побільше, можна подрібніше, це залежить тільки від вас.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 3
3. Відправляємо гарбуз в закипіле молоко, додамо сіль і цукор. Варимо хвилин 5.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 4
4. Додамо до вже злегка м'якою гарбузі пшоно. Варимо хвилин 10.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 5
5. Ізюм заливаємо окропом на пару хвилин, потім зцідити рідину і віджимаємо родзинки.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 6
6. Очистимо яблуко, наріжемо його шматочками.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 7
7. Перекладаємо пшоно з гарбузом в горщик, додаємо яблуко і родзинки, перемішаємо.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 8
8. Додамо шматочок вершкового масла, закриваємо кришкою і відправляємо в духовку (в холодну або гарячу - залежить від посуду, в якій ви будете запікати кашу).
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 9
9. І запікаємо кашу хвилин 40-45 при температурі 180 градусів.
запечена пшоняна каша з гарбузом і яблуком - фото крок 10
10. Перед подачею кашу необхідно перемішати. Смачно!

Схожі рецепти