Запечена гомілку індички
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів яскравих східних ароматів і незвичайних страв пропоную приготувати гомілки індички в індійському стилі. Соковите м'ясо і пряний густий соус нікого не залишать байдужим! Відмінне рішення для святкового столу!
Можна замінити волоські горіхи арахісом, а йогурт - нежирною сметаною. Кількість прянощів можна відрегулювати на свій смак, але не забувайте, що індійська кухня дуже пряна! Гомілки смачні як гарячими, так і холодними.
- Гомілку індички - 6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Селера черешкова - 2 штуки
- Імбир - 4-5 скибочок
- Горіхи волоські - 60-80 грам
- Перець чилі - 1 штука (за смаком)
- Топлене масло - 70 грам
- Йогурт натуральний - 200 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Ferry Масала - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Koriandr - 1 Чайна ложка (мелений)
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
Гомілки промийте і зніміть грубу шкірку з кінчика кістки. При бажанні гомілки можна злегка ошпарити в підсоленому окропі протягом 5-7 хвилин для прискорення процесу приготування.
У пульсовом режимі пробийте в блендері цибулю, горіхи і стебла селери у велику крихту.
Розтопити масло на сковороді і обсмажте овочево-горіхову суміш до появи яскравого аромату і легкої позолоти.
Додайте пробиті в блендері часник, імбир і перець чилі. Перемішайте і прогрійте пару хвилин.
Всипте прянощі, сіль за смаком, влийте гарячу воду і тушкуйте соус 10 хвилин на слабкому вогні, помішуючи.
Потім додайте в соус йогурт і прогрійте ще пару хвилин при помішуванні.
Викладіть гомілки в вогнетривку форму. Залийте зверху соусом, намагаючись покрити гомілки повністю. Накрийте форму фольгою.
Запекайте в прогретой до 180 градусів духовці близько години до готовності м'яса. Зрідка перевертайте гомілки і поливайте їх соусом з усіх боків.
Хв 10 до закінчення запікання зніміть фольгу і підрум'яньте гомілки.
Хв 10 до закінчення запікання зніміть фольгу і підрум'яньте гомілки.
Готовим гомілок дайте постояти хвилин 10 і сервірують з гострим перцем і шматочками лимона, щедро полив соусом. При бажанні на гарнір подайте розсипчастий рис.