Заливний пиріг з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Пропонований рецепт для мене просто знахідка. Коли сім'ю потрібно нагодувати швидко і смачно, я завжди роблю цей пиріг. Він виходить ситним. А ще він подобається дітям, так як там їх улюблені фрикадельки.
Для фрикадельок візьміть змішаний фарш, з невеликим жирком. Але рідким фарш не повинен бути. Також варто відзначити, що час випічки буде залежати від вашої форми, в якій ви запікаєте пиріг. Чим форма ширше, тим пиріг пропечеться швидше. Не упускайте цей момент.
- Фарш - 220 грам (змішаний)
- Крем - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 120-150 грам
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Цибуля зелена - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сир - 30-50 грам (твердих сортів)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чаші збийте яйця з дрібкою солі.
Зелену цибулю дрібно наріжте.
У чашу додайте нарізану цибулю, сметану. Добре розмішайте.
Додайте борошно, розпушувач.
Тісто має вийти як на оладки.
В окремій чаші змішайте фарш, сіль, перець, тертий на крупній тертці ріпчаста цибуля.
Перемішайте добре.
З отриманого фаршу скачайте фрикадельки. Якщо фарш рідкуватий, то фрикадельки поставте в морозилку на 7-10 хвилин.
Форму з бортами змажте рясно маслом, вилийте тісто. Фрикадельки злегка втисніть в тісто. Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте випікатися пиріг на 25 хвилин.
Після закінчення часу пиріг дістаньте і засипте його тертим сиром. Поставте назад в духовку ще на 20 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
Подавайте пиріг до столу злегка остигнув. Смачного!