Заливний пиріг на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг за цим рецептом готується неймовірно просто! Інгредієнти для тесту є як правило завжди під рукою, а начинка може бути найрізноманітнішою.
Сьогодні я розповім, як приготувати заливний пиріг на сметані з капустою. Пиріг виходить ніжний і дуже смачний, зупинитися буде складно! Підійде така випічка для перекусу або як доповнення до основних страв. Рецепт розрахований на форму діаметром 18 см., для форми більшого розміру сміливо збільшуйте інгредієнти в два рази.
- Крем - 0, 5 склянки (склянка - 250 мл.)
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 100 грам
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Капуста тушкована - 300 грам (або за смаком)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Капусту заздалегідь тушкуйте з цибулею, додавши за смаком сіль і мелений перець.
Перекладіть сметану в глибоку миску, додайте яйце і 0, 5 ç.l. Солі.
Перемішайте. Додайте борошно і соду.
Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть маслом. Дно і боки обсипте борошном або манкою. Вилийте половину порції тіста і зверху рівномірно розподіліть всю начинку. У мене тушкована капуста, але ви можете сміливо експериментувати з будь-якою іншою начинкою.
Вилийте тісто і посипте верх кунжутом.
Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Заливний пиріг на сметані готовий.
Смачний як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!