Заливний пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний пиріг для всієї родини - це заливний пиріг на кефірі. Рекомендую всім господарочкам цей простий рецепт!
Заливний пиріг можна готувати з чим завгодно. Так, для приготування заливного пирога на кефірі як начинку я взяла курячу грудку, зелень, цибуля і спеції за смаком. Тісто виходить рідкуватий, а пиріг - з двох шарів. Дивимося далі рецепт.
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Грудинка - 1 штука
- Яйця - 2-3 штук
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1-2 склянок
Приготували спочатку начинку: цибуля обсмажити, грудку відварити, обсмажили разом з цибулею. Додали спеції і зелень, дали охолонути.
Тепер тісто: в кефір кладемо соду, залишаємо хвилин на 5: сода таким чином гаситься. Потім яйця збиваємо з сіллю і цукром і виливаємо в кефір.
Додаємо просіяне борошно. Замішуємо рідке тісто приблизно, як на оладки, або трохи густіше. Форму для пирога змащуємо маслом, виливаємо частина тесту, викладаємо частину начинки, зверху ще наливаємо зовсім небагато тесту.
Знову викладаємо шар начинки кефіру пирога, закриваємо її залишками тіста.
Відправляємо наш наливний пиріг в добре розігріту духовку, випікаємо при температурі близько 180 градусів (приблизно 25-30 хвилин).
Готовому пирогу дайте охолонути.
Ось такий заливний пиріг на кефірі вийшов. Смачного!