Рецепт Закачування компотів фото

Закачування компотів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Напої, Компоти

Хочу розповісти, як зробити закачування компотів в домашніх умовах. Для прикладу візьму компот з вишні, але, дотримуючись ті ж пропорції, ви легко зможете приготувати компот з чого завгодно!

Закачування компотів в домашніх умовах робиться просто, хоча у кожної господині, звичайно, знайдуться свої секрети. Так, вишня - досить кисла ягода, тому цукру беремо завжди стільки ж, скільки і вишні. А ось якщо готуєте полуничний або персиковий компот, можна цукру додати менше, зате трохи "підкислити" компот апельсином або лимоном. Хай щастить!

  • Вишня - 300 грам
  • Вода - 2.6 L
  • Цукор - 300 грам
закачування компотів - фото крок 1
1. Кількість інгредієнтів вказана на одну трилітрову банку. Вишні ретельно миємо, обдаємо окропом і складаємо в простерилізованих банку.
закачування компотів - фото крок 2
2. Воду доводимо до кипіння, повністю розчиняємо в ній цукор і заливаємо ягоди.
закачування компотів - фото крок 3
3. Банки відразу закупорюють стерильними кришками, перевертаємо і вкутуємо в ковдру. Коли повністю охолонуть, зберігаємо в погребі чи підвалі.
закачування компотів - фото крок 4
4. От і все! Взимку насолоджуємося літнім смаком!

Схожі рецепти