Рецепт Заготівля варення з ожини на зиму фото

Заготівля варення з ожини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Ожина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 дн. 2 г. 0 хв.

Крім звичних видів варення, наприклад, з полуниці, малини, вишні або смородини, хочу запропонувати ще один смачний варіант, як приготувати варення з ожини на зиму. Воно смачне і незвичайне.

Опис приготування:

Таким же чином можна приготувати варення з інших ягід. Есслін додати пектин, то його можна зберігати в коморі, а якщо не використовуєте його, а тільки цукор, то зберігайте готове варення в холодильнику. Ви можете урізноманітнити його, додавши інші ягоди. Якщо хочете велику порцію, то збільште кількість інгредієнтів.

  • Ожина - 2 склянки
  • Цукровий пісок - 2 склянки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
заготівля варення з ожини на зиму - фото крок 1
Викладіть ягоди в друшляк (або дрібне сито) і промийте під проточною водою, потім залиште на деякий час для стікання води.
заготівля варення з ожини на зиму - фото крок 2
Перекладіть ожину в миску, роздавите ягоди в пюре за допомогою ложки.
заготівля варення з ожини на зиму - фото крок 3
У каструлю додайте ягоди, цукор і лимонний сік, надішліть каструлю на сильний вогонь і після закипання варіть 5 хвилин.
заготівля варення з ожини на зиму - фото крок 4
Потім зробіть середній вогонь і варіть ще 10-15 хвилин, прибирайте піну.
заготівля варення з ожини на зиму - фото крок 5
Простерилизуйте банки і викладіть кипляче варення, потім закупорьте і залиште до охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте готове варення в холодильнику.

Схожі рецепти