Заготівля варення з ожини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Крім звичних видів варення, наприклад, з полуниці, малини, вишні або смородини, хочу запропонувати ще один смачний варіант, як приготувати варення з ожини на зиму. Воно смачне і незвичайне.
Таким же чином можна приготувати варення з інших ягід. Есслін додати пектин, то його можна зберігати в коморі, а якщо не використовуєте його, а тільки цукор, то зберігайте готове варення в холодильнику. Ви можете урізноманітнити його, додавши інші ягоди. Якщо хочете велику порцію, то збільште кількість інгредієнтів.
- Ожина - 2 склянки
- Цукровий пісок - 2 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
Викладіть ягоди в друшляк (або дрібне сито) і промийте під проточною водою, потім залиште на деякий час для стікання води.
Перекладіть ожину в миску, роздавите ягоди в пюре за допомогою ложки.
У каструлю додайте ягоди, цукор і лимонний сік, надішліть каструлю на сильний вогонь і після закипання варіть 5 хвилин.
Потім зробіть середній вогонь і варіть ще 10-15 хвилин, прибирайте піну.
Простерилизуйте банки і викладіть кипляче варення, потім закупорьте і залиште до охолодження при кімнатній температурі. Зберігайте готове варення в холодильнику.