Варення з ожини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і солодке, ароматне і дуже корисне. Зробив, про що я? Звичайно ж, про варення! Варення з фруктів або ягід - ідеальне зиязикай ласощі, яке можна їсти з чаєм або піч всяку смакоту.
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати варення з ожини на зиму. Ожина - неймовірно смачна і корисна ягідка, тому щороку я заготовлював її в різних варіантах - і заморожують, і перетираю з цукром, і варю компоти, і, звичайно, роблю варення. Без варення ніяк, адже це вже готова смачна начинка і для пирогів, і для слоек, і для кексів. Дійсно, випічка з варенням ожини дуже смачна. А ще це варення можна просто класти в чай - особливо це корисно при застуді.
- Ожина - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ожину покладіть в глибоку каструлю і залийте водою, так все сміття спливе, і його легко можна буде прибрати. Ретельно переберіть ожину, видаліть всі хвостики і листочки.
Перекладіть ожину в толстодонную каструлю і засипте цукром. Залиште ягоди на 1 час, за цей час суниця пустить сік.
Варіть варення їх ожини в 3 заходу. Перший раз варіть близько 15 хвилин, за це часу виділиться ще більше соку з ожини, ягідки розм'якнуть. Потім залиште варення на 2-3 годину, знову проваріть 10 хвилин і знову залиште на 2-3 годину.
В останній раз проваріть варення на повільному вогні 5-10 хвилин і розкладіть по чистим стерилізованим банкам.
Засукайте банки металевими кришок, переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження.
Варення з ожини на зиму готове. Воно вийшло неймовірно ароматним і смачним. Приємного чаювання!