Варення з ожини без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Ожина є родичкою малини, містить величезну кількість вітамінів, мікроелементів. А чорний колір обумовлений великою кількістю в ній заліза і калію. Я розповім вам, як зберегти ягоди!
Я дуже люблю "живі" заготовки, вони відрізняються за смаком від варення, яке ми варимо. Відкриваєш баночку, а там - аромат літа, свіжих ягід… краса! У цьому рецепті я розповім, як швидко і просто можна зберегти ягоди без варіння на зиму, дивіться!
- Ожина - 500 грам
- Цукор - 500 грам
Для варення відберіть тільки здорові ягоди. Отвесьте цукор. Простерилизуйте баночки і кришки для зберігання варення.
Ягоди ретельно вимийте під проточною водою. Видаліть хвостики, якщо вони є. Дуже важливо, щоб в варення не потрапила пил, бруд, мошки, зіпсовані ягоди, адже варення варитися НЕ буде, а цукор не врятує хворі ягоди.
Візьміть ступку або просто зручну глибоку посудину і важкий товкач. Чи не великими порціями насипайте ягоди і тисніть, розтирайте товкачем, щоб утворилася кашка. Додайте цукор, перемішайте і залиште на 2-2, 5 години варення. За цей час потрібно кілька разів його перемішати, щоб повністю розчинити цукор.
Через 2 години розкладіть варення по стерильним баночках. Зверху кожної баночки засипте по столовій ложці цукру, щільно закрутіть баночку кришкою. Приберіть в холодильник і зберігайте до зими. Цукрова плівка дозволить збільшити термін зберігання варення.