Забуте печиво
(покроковий рецепт з фото)
Забуте печиво - дуже смачна випічка, основою якої служить повітряний хрустке безе і ароматні горіхи. Таке печиво тане в роті, а подавати його рекомендую до чашці міцної кави або какао.
Це печиво називається "забутим" тому, що його необхідно залишити після випікання в закритій духовці на дві години, таким чином безе виходить дуже хрустким і смачним. Найкраще зберігати таке печиво в закритій тарі. Ви можете використовувати будь-які горіхи (кешью, мигдаль, funduk) і обсмажити їх на сухій сковороді для більш цікавого смаку. Ви можете приготувати печиво діаметром 3 см, тоді воно буде більше схоже на невеликі цукерки-безе.
Отже, дивіться, як приготувати "забуте" печиво, і пробуйте на здоров'я.
- Цукор - 110 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Шоколад чорний - 50 грам
- Грецькі горіхи - 120 грам
- Білок курячого яйця - 2 штуки
1. Дрібно нарубати горіхи і шоколад. Цукор змішайте з ванільним цукром. Білки кімнатної температури збийте до стійкої піни, потім поступово додайте цукор і збийте міксером до стану гладкою блискучою маси.
2. Акуратно змішайте білки з горіхами і шоколадом. Викладіть печиво на папір для випічки у формі круга діаметром 5-6 см.
3. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці рівно 5 хвилин, після чого вимкніть духовку і залиште в закритій духовці на 2 годину. Смачного!