Юшка з голови судака
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно виявив цікавий рецепт приготування юшки з голови судака. Додав трохи від себе, щоб вуха вийшла наваристий і ароматні.
Юшка з голови судака готується дуже просто. Спочатку готуємо бульйон з плавників, хвоста, голови, після додаємо в нього інші інгредієнти. Останнім додаємо філе судака.
- Судак - 500 грам
- Картопля - 3 штуки (середнього розміру)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лимони - 1/2 штуки
- Зелень - 1 штука
- Вода - 2 L
- Сіль - За смаком
Починаємо з риби. Витрачати, чистим, промиваємо в холодній воді, нарізаємо на кілька шматків. З голови видаляємо очі, вирізаємо зябра. Обсипаємо все сіллю, перцем, дрібно нарізаною зеленню.
Нарізаємо цибулю, натираємо і обсипаємо їм шматочки риби. Видавлюємо половинку лимона на рибу.
Кладемо хвости, плавники, голову в каструлю з водою, ставимо вариться. Бульйон буде вариться хвилин сорок.
Тепер виймаємо голови, проціджуємо в бульйон, викидаємо (у судака дуже гострі зуби). Додаємо нарізану кубиками картоплю і моркву. Тримаємо на вогні 15 хвилин.
Додаємо солі за смаком і кидаємо в каструлю філе риби. Варимо протягом десяти хвилин. Блюдо готово, можна подавати до столу.