Рецепт Яйця варені без шкаралупи фото

Яйця варені без шкаралупи
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Яйця
На сніданок
Гарячі страви

Яйця варені без шкаралупи по-іншому називаються яйця-пашот. Зазвичай їх подають на сніданок в ресторанах вищого рівня. Приготування таких яєць займає всього 5 хв.

Варка яєць без шкаралупи для нас, росіян, це щось дике. Але насправді це дуже зручно. Мені чомусь весь час не щастить. Коли я варю яйця (і роблю все за правилами) шкаралупа весь час погано чиститься. І ось спробувавши один раз яйця відварити без шкаралупи, тепер я тільки так і готую їх, звичайно ж, якщо язик йде про сніданок.

Яйця варені без шкаралупи, як я вже зазначала, дуже зручний спосіб. У каструлю з киплячою водою одночасно можна опускати необмежену кількість "мішечків" з яйцями. Якщо ви любите, щоб жовток залишався рідким, варіть близько 3-4 хвилин, а якщо хочете, щоб яйце було круто, то варіть їх 4-5 хвилин.

Пробуйте і пишіть свої відгуки

  • Яйця - 2 штуки
  • Харчова плівка - 2 штуки (невеликого розміру)
  • Кальмари - 1 кілограм
яйця варені без шкаралупи - фото крок 1
Беремо яйця.
яйця варені без шкаралупи - фото крок 2
Харчову плівку розрізаємо на квадратики (10х10) і дві зручні кухлика. Дно повністю застилає плівочка. Капаємо на них по крапельці оливкової олії, розтираємо пальцем і розбиваємо яйця.
яйця варені без шкаралупи - фото крок 3
Потім плівку щільно заліплює і закручуємо як на фотографії.
яйця варені без шкаралупи - фото крок 4
І закладаємо наші яйця в киплячу воду на 3-5 хвилин. Чим довше варяться яйця, тим більше вони стають круто. Води в каструлі повинно бути занадто багато.
яйця варені без шкаралупи - фото крок 5
Після того як яйця зварилися, дістаємо їх з плівки і викладаємо на шматочок батона. Їмо з сіллю і майонезом. Приємного сніданку!

Схожі рецепти