Варені яйця з томатним соусом і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування варених яєць з соусом з томатіллос, лука і овочевого бульйону з чилі і смаженої чорною квасолею.
Цей ситний мексиканський сніданок з самого ранку подарує вам ситість, бадьорість і відмінний настрій.
- Білого оцту - 2 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
- Соус Томатіллос:білий лук - 1 штука
- Томатіллос - 240 грам
- Чилі - 1 штука
- Часнику - 1 зубчик
- Овочевого бульйону - 1/4 склянки
- Кінзи - 1 Ст. Ложка
- Соус чилі:чилі - 1 штука
- Вершкового масла - 1/2 Ст. Ложки
- Білої цибулі - 2 Ст. Ложки
- Часнику - 1 зубчик
- Цільного молока - 1/4 склянки
- Квасоля:оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Білої цибулі - 1/4 склянки
- Часнику - 2 зубчики
- Помідор - 1 штука
- Банку (450 г) чорної квасолі - 1 штука
1. Приготувати яйця. У великій сковороді довести до кипіння підсолену воду. Додати оцет. Заповнити велику миску наполовину крижаною водою. Розбити 1 яйце в сковороду і тушкувати, поки білок не загусне, близько 3 хвилин. Викласти варені яйця в миску з крижаною водою.
2. Повторити з рештою яйцями. Яйця можуть бути зроблені за 1 день вперед.
3. Приготовить соус Томатіллос. Дрібно нарізати кінзу. Очистити цибулю і часник. Нагріти велику сковороду на сильному вогні. Розрізати цибулину на 4 частини, 3 часточки відкласти в сторону. Викласти 1 часточку цибулини зрізом вниз, Томатіллос, чилі і часник в нагріту суху сковороду. Смажити, поки на овочах не з'являться підсмажені плями, часто помішуючи, приблизно 5 хвилин.
4. Готові овочі нарізати і подрібнити в блендері. Додати бульйон і перемішати до консистенції пюре. Викласти в невелику миску, перемішати з кінзою, приправити сіллю і перцем.
5. Приготувати соус чилі. Подрібнити цибулю і часник. Обсмажити чилі на газовому полум'ї або на грилі, поки він не почорніє з усіх боків. Загорнути в пластиковий пакет і охолодити. Очистити від шкірки, насіння і подрібнити.
6. Розтопити вершкове масло в маленькій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю і часник, смажити до м'якості, часто помішуючи, близько 2 хвилин. Додати дрібно нарізаний чилі. Додати вершки і молоко, довести до кипіння, помішуючи віночком. Зменшити вогонь до повільного і варити, поки соус не загусне трохи і не зменшиться на 1 склянка, близько 10 хвилин. Викласти масу в блендер і збити до консистенції пюре. Приправити до смаку сіллю і перцем.
7. Приготувати квасолю. Подрібнити цибулю і часник. Нарізати помідор. Нагріти масло в середній сковороді на сильному вогні. Додати цибулю і часник, смажити до прозорості і початку коричневого кольору, близько 3 хвилин. Додати помідори, смажити, помішуючи, 1 хвилину. Додати квасолю і смажити, поки вона не нагріється, близько 3 хвилин. Використовуючи картопляний прес, подрібнити квасоля наполовину до консистенції пюре. Приправити сіллю і перцем. Поставити в холодильник. Нагріти перед використанням.
8. Витягти яйця з крижаної води і нагріти в сковороді в киплячій воді. Варити, поки не нагріються, близько 2 хвилин. Розділити квасоля серед тарілок, викласти на кожну 2 варених яйця, полить соусом Томатіллос, соусом чилі і подавати.