Рецепт Ягідний конфітюр фото

Ягідний конфітюр
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди
Страви без випічки
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 20 хв.

У літній сезон фрукти та ягоди в достатку. Якщо ви любите робити заготовки, тоді пропоную вам на замітку ароматний, смачний і досить простий рецепт ягідного конфітюру.

Опис приготування:

Приготувати ягідний мармелад в домашніх умовах можна буквально з будь-яких ягід, які є під рукою. Цей варіант дуже цікавий, що складається з полуниці і чорниці, однак місце для фантазії тут практично безмежно.

1. Для початку необхідно вимити і просушити ягоди. Полуницю очистити від зелених хвостиків і нарізати на 2-4 шматочками.

2. Тим часом вичавити сік з половини лимона і апельсина.

3. Чебрець подрібнити.

4. У каструлі з товстим дном з'єднати ягоди і сік цитрусових. За допомогою преса (можна використовувати прес для картоплі) злегка розім'яти ягоди, щоб виділився сік, проте залишилися шматочки. Як зробити ягідний мармелад більш однорідним? Досить попередньо протерти ягоди через сито, наприклад.

5. Додати цукор і чебрець і довести до кипіння. Потім прибрати вогонь до мінімуму і варити близько 50-55 хвилин.

Загусати конфітюр буде продовжувати ще в процесі охолодження.

Його можна розкласти по банках з щільно закритими кришками і прибрати в холодильник.

  • Полуниця - 500 грам
  • Чорниця - 250 грам
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Апельсин - 0.5 штуки
  • Чебрець - 2 чайних ложки
  • Цукор - 200-300 грам
Приготувати ягідний мармелад в домашніх умовах можна буквально з будь-яких ягід, які є під рукою. Цей варіант дуже цікавий, що складається з полуниці і чорниці, однак місце для фантазії тут практично безмежно.

1. Для початку необхідно вимити і просушити ягоди. Полуницю очистити від зелених хвостиків і нарізати на 2-4 шматочками.

2. Тим часом вичавити сік з половини лимона і апельсина.

3. Чебрець подрібнити.

4. У каструлі з товстим дном з'єднати ягоди і сік цитрусових. За допомогою преса (можна використовувати прес для картоплі) злегка розім'яти ягоди, щоб виділився сік, проте залишилися шматочки. Як зробити ягідний мармелад більш однорідним? Досить попередньо протерти ягоди через сито, наприклад.

5. Додати цукор і чебрець і довести до кипіння. Потім прибрати вогонь до мінімуму і варити близько 50-55 хвилин.

Загусати конфітюр буде продовжувати ще в процесі охолодження.

Його можна розкласти по банках з щільно закритими кришками і прибрати в холодильник.

Схожі рецепти