Яєчня на воді
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже цікаве і незвичайне блюдо, причому не по своєму смаку, а за способом приготування, адже така яєчні не смажиться, як це прийнято, а вариться у воді, тому виходить менш калорійною.
Як зробити яєчню на воді я дізналася від своєї подруги, яка вирішила відязикатися від усього смаженого і перейти на здорове харчування. Мені сподобався сам спосіб приготування цієї страви, тому я теж вирішила зробити його, адже цікаво ж, що вийде. Загалом, виявилося, що приготувати яєчню на воді в домашніх умовах зовсім не складно. І хоча на смак така яєчня відрізняється від тієї, яку ми всі звикли їсти, але все ж вона мені сподобалася, думаю, я і надалі буду готувати таке корисне і низькокалорійне блюдо.
- Яйце - 1 штука
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Почнем з того, що наллємо в каструлю воду і доведемо її до кипіння.
У киплячу воду дуже акуратно розбиваємо яйце, намагаємося зробити це так, щоб жовток залишився цілим.
Коли білок схопиться і почне біліти, потрібно підняти яйце за допомогою лопатки, щоб воно не прилипло до дна і не втратило форму. Далі варимо яєчню до тієї консистенції жовтка, яка вам більше подобається, я особисто люблю рідкий жовток.
Готову страву викладаємо на тарілку, посипаємо сіллю і меленим перцем за смаком і подаємо зі свіжими овочами або легким салатом. Приємного всім апетиту!