Рецепт Яблучні деруни фото

Яблучні деруни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Фрукти, Картопля, Яблука
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок, На сніданок
Випічка, Оладки

Всі ми знаємо, що деруни готують з картоплі. Але що, якщо урізноманітнити рецепт і додати до складу цього того відомого по всіх країнах СНД страви терте яблуко? Буде дуже смачно!

Якщо вам стало цікаво, як приготувати яблучні деруни (тому що вони виходять набагато смачніше і цікавіше звичайного класичного блюда), то вам варто спробувати такий варіант. Яблучка в складі надають драниками ніжний присмак і аромат. Відмінний сніданок для всієї родини!

  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Яблуко - 2 штуки
  • Картопля - 3 штуки
  • Масло рослинне - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Базилік сушений - За смаком
яблучні деруни - фото крок 1
Картопля і яблука гарненько вимийте і очистіть від шкірки. У яблук дістаньте серцевину з кісточками, розрізавши їх на дві частини.
яблучні деруни - фото крок 2
Натріть картоплю і яблука на крупній тертці. Щоб вони не потемніли, можна збризнути натерті інгредієнти лимонним соком. Яблука краще вибирати тверді, солодких сортів, не перезрілі.
яблучні деруни - фото крок 3
Отриману масу відіжміть, щоб позбутися від зайвого соку. Перекладіть натерті яблука і картопля в миску або піалку. Вбийте до них сире куряче яйце, додайте борошно, перець, сіль і сушений базилік.
яблучні деруни - фото крок 4
Всі інгредієнти ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідне тісто. Після цього розігрійте в сковороді пару столових ложок рослинного масла без запаху. Викладайте ложкою в сковорідку тісто, обсмажуйте деруни з двох сторін по п'ять хвилин на середньому вогні. Подавайте їх гарячими зі сметаною.

Схожі рецепти