Яблучні деруни
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми знаємо, що деруни готують з картоплі. Але що, якщо урізноманітнити рецепт і додати до складу цього того відомого по всіх країнах СНД страви терте яблуко? Буде дуже смачно!
Якщо вам стало цікаво, як приготувати яблучні деруни (тому що вони виходять набагато смачніше і цікавіше звичайного класичного блюда), то вам варто спробувати такий варіант. Яблучка в складі надають драниками ніжний присмак і аромат. Відмінний сніданок для всієї родини!
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Куряче яйце - 1 штука
- Яблуко - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Базилік сушений - За смаком
Картопля і яблука гарненько вимийте і очистіть від шкірки. У яблук дістаньте серцевину з кісточками, розрізавши їх на дві частини.
Натріть картоплю і яблука на крупній тертці. Щоб вони не потемніли, можна збризнути натерті інгредієнти лимонним соком. Яблука краще вибирати тверді, солодких сортів, не перезрілі.
Отриману масу відіжміть, щоб позбутися від зайвого соку. Перекладіть натерті яблука і картопля в миску або піалку. Вбийте до них сире куряче яйце, додайте борошно, перець, сіль і сушений базилік.
Всі інгредієнти ретельно перемішайте, щоб вийшла однорідне тісто. Після цього розігрійте в сковороді пару столових ложок рослинного масла без запаху. Викладайте ложкою в сковорідку тісто, обсмажуйте деруни з двох сторін по п'ять хвилин на середньому вогні. Подавайте їх гарячими зі сметаною.