Яблучне пюре для малюків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати яблучне пюре для малюків, я хочу запропонувати вам дуже простий, але досить зручний варіант. Ніжне, апетитне і дійсно смачне. Рекомендую рецепт!
Є як мінімум два способи зробити пюре: яблука запекти або відварити. Останній варіант, на мій погляд, швидше і зручніше. Як вид, в рецепті немає цукру. Звичайно, якщо яблука кислуваті, то ви можете за смаком додати. Таке пюре можна готувати як окрему страву для дитини, так і в якості добавки до каші, наприклад.
- Яблуко - 2 штуки
- Вода - 1 літр
1. Яблука вимийте, очистіть від шкірки, видаліть серцевину.
2. Наріжте невеликими кубиками.
3. Викладіть в каструлю з водою і поставте на вогонь.
4. Доведіть воду до кипіння, приберіть вогонь до середнього і варіть яблучка близько 10 хвилин до м'якості.
5. Після відкиньте на друшляк (трохи водички збережіть для пюре) і промийте під холодною водою. Краще використовувати чисту і фільтровану. Це допоможе зупинити процес варіння.
6. А далі розімніть яблука за допомогою толкушки або блендера (в залежності від віку малюка, наприклад). Щоб довести до бажаної консистенції, в пюре додайте воду, в якій варилися яблука.