Рецепт Яблучне морозиво з корицею фото

Яблучне морозиво з корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Яблука , Молоко
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Десерти , Морозиво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Любіть балувати себе і своїх близьких натуральними домашніми солодощами? Тоді вам просто необхідно взяти на замітку цей нескладний і класний варіант, як приготувати яблучне морозиво з корицею.

Опис приготування:

Якщо у вас на кухні є мороженица, то процес перетворюється на справжнє задоволення. Але в тому випадку, якщо ви ще не обзавелися цим девайсом, не біда! Завжди можна зробити морозиво і без техніки, просто знадобиться вільний час і трохи більше зусиль. Плюс домашнього приготування в тому, що ви завжди можете додавати улюблені ароматні спеції, а також найрізноманітніші ягоди, наприклад. Це чудовий десерт для дорослих і дітей!

  • Молоко - 1 Склянка
  • Жирні вершки - 2.5 склянки
  • Тростинний цукор - 1/4-1/3 склянки
  • Цукрова пудра - 3/4 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (або 1 стручок)
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яблука - 2-3 штук
  • Спеції - За смаком (мускатний горіх, гвоздика і т. Д.)
яблучне морозиво з корицею - фото крок 1
1. Для початку потрібно зробити основу. У глибоку миску надішліть вершки, молоко, цукрову пудру. Додайте щіпку солі, ванільний екстракт і ложечку кориці. Збийте все як слід. Накрийте і відправте в холодильник на пару годин, щоб маса як слід охолола.
яблучне морозиво з корицею - фото крок 2
2. Охолоджену масу знову збийте і відправте тепер уже в морозильник. Залиште на 2-3 годину, не забуваючи кожні 15 хвилин ретельно перемішувати.
яблучне морозиво з корицею - фото крок 3
3. А поки морозиво застигає, можна зайнятися яблуками. Очистіть їх і наріжте тонкими пластинками, видаливши серцевину.
яблучне морозиво з корицею - фото крок 4
4. Викладіть яблука на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Додайте тростинний цукор і ложку кориці. Томіта вогню, помішуючи, до м'якості. Зніміть яблука і остудіть.
яблучне морозиво з корицею - фото крок 5
5. Морозиво вже"зчепилося" .
яблучне морозиво з корицею - фото крок 6
6. Яблука можна додати відразу в морозиво або попередньо подрібнити в блендері до стану пюре. Ретельно все перемішайте і знову відправте в морозильник. Залиште до повного застигання, не забуваючи перемішувати періодично.
яблучне морозиво з корицею - фото крок 7
7. Коли воно добре застигне, морозиво можна подавати до столу. Для подачі можна використовувати піали або вафельні кошики, наприклад. За смаком можна додати улюблений сироп.
Смачного!

Схожі рецепти