Яблучне морозиво з корицею
(покроковий рецепт з фото)
Любіть балувати себе і своїх близьких натуральними домашніми солодощами? Тоді вам просто необхідно взяти на замітку цей нескладний і класний варіант, як приготувати яблучне морозиво з корицею.
Якщо у вас на кухні є мороженица, то процес перетворюється на справжнє задоволення. Але в тому випадку, якщо ви ще не обзавелися цим девайсом, не біда! Завжди можна зробити морозиво і без техніки, просто знадобиться вільний час і трохи більше зусиль. Плюс домашнього приготування в тому, що ви завжди можете додавати улюблені ароматні спеції, а також найрізноманітніші ягоди, наприклад. Це чудовий десерт для дорослих і дітей!
- Молоко - 1 Склянка
- Жирні вершки - 2.5 склянки
- Тростинний цукор - 1/4-1/3 склянки
- Цукрова пудра - 3/4 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка (або 1 стручок)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Спеції - За смаком (мускатний горіх, гвоздика і т. Д.)
1. Для початку потрібно зробити основу. У глибоку миску надішліть вершки, молоко, цукрову пудру. Додайте щіпку солі, ванільний екстракт і ложечку кориці. Збийте все як слід. Накрийте і відправте в холодильник на пару годин, щоб маса як слід охолола.
2. Охолоджену масу знову збийте і відправте тепер уже в морозильник. Залиште на 2-3 годину, не забуваючи кожні 15 хвилин ретельно перемішувати.
3. А поки морозиво застигає, можна зайнятися яблуками. Очистіть їх і наріжте тонкими пластинками, видаливши серцевину.
4. Викладіть яблука на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Додайте тростинний цукор і ложку кориці. Томіта вогню, помішуючи, до м'якості. Зніміть яблука і остудіть.
5. Морозиво вже "зчепилося" .
6. Яблука можна додати відразу в морозиво або попередньо подрібнити в блендері до стану пюре. Ретельно все перемішайте і знову відправте в морозильник. Залиште до повного застигання, не забуваючи перемішувати періодично.
7. Коли воно добре застигне, морозиво можна подавати до столу. Для подачі можна використовувати піали або вафельні кошики, наприклад. За смаком можна додати улюблений сироп.
Смачного!
Смачного!