Яблучна шарлотка з хлібом
(покроковий рецепт з фото)
Трохи незвичайна, але смачна шарлотка з білого хліба, з ароматом кориці і яблук. Інгредієнти прості і доступні, а результат гідний! Спробуйте!
Для того щоб приготувати яблучну шарлотку з хлібом, не обов'язково використовувати свіжий, підійдуть і залишки вчорашнього або шматочки будь-якого черствого білого хліба, кнопка. Яблука найкраще використовувати з кислинкою, вони надають десерту приємний смак і швидко пропікаються. Шарлотка з білого хліба - це класика, спробуйте! Готується вона так само швидко, як і з'їдається. Крім яблук можна додавати будь-які сухофрукти, цукати або будь-які інші фрукти і ягоди. Якщо у вас залишиться білий хліб, обов'язково скористайтеся даними рецептом!
- Хліб (кнопка) - 400 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Яблука - 400 грам
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Обкладинка - За смаком

1. Підготуйте всі інгредієнти.

2. Збийте яйце з половиною цукру, додайте молоко і перемішайте.

3. Занурюйте в яєчно-молочну суміш по черзі шматочки нарізаного половинками білого хліба або батона на кілька секунд. Після чого хліб необхідно злегка віджати руками.

4. Складіть шарлотку шарами. У змащену вершковим маслом форму укладіть частина хліба, закриваючи дно і боки.

5. Зверху розподіліть нарізані часточками яблука.

6. Посипте яблука цукром і корицею, закрийте їх ще одним шаром вимоченої в яєчно-молочної суміші хліба. Якщо яєчна суміш залишилася, вилийте її зверху.

7. Розкладіть залишилися часточки яблук і знову посипте цукром і корицею. Запікайте при 180 градусах близько години.

8. Яблучна шарлотка з хлібом готова. Даємо їй трохи охолонути, після чого подаємо до столу.

9. Смачного!