Вітою пиріг з сирно-сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати кручений пиріг з сирно-сирною начинкою? Справа тут не тільки в листковому тісті, але і в начинці, яку ви будете використовувати. Сир повинен бути жирним, досить вологим і соковитим.
Пиріг вийде смачніше, якщо максимально розкачати тісто, щоб воно було буквально прозорим, викласти багато начинки, але так, щоб вона не прорвала тісто. При формуванні пирога будьте обережні: тісто ніжне, а начинка важка. Важливо не порвати тісто.
Для приготування пирога можна взяти покупне тісто або приготоване вдома.
- Листкове тісто - 400 грам
- Сир - 300 грам
- Добре - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки(1 яйце для начинки, друге - для змазування пирога)
- Зелень, сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Для приготування пирога візьміть листкове тісто. Досить буде 2-3 список. Разморозьте.
Сир викладіть в миску. На великій тертці натріть сулугуні.
Додайте рубану зелень. Можна використовувати заморожену.
Додайте сіль, чорний мелений перець. Видавіть через прес часник.
Додайте 1 яйце, змішайте всі інгредієнти в мисці.
Розкатаний пласт тесту розріжте на смужки. На середину смужки викладіть сирну начинку. З'єднайте краю.
Отримаємо ось такі смужки. Оберніть кожну смужку навколо себе, створивши якусь подобу равлика, після з'єднайте з іншого смужкою край і знову оберніть навколо першої. Так можна обертати на ваш смак, в залежності від бажаного розміру пирога.
Змастіть верх пирога збитим яйцем, посипте кунжутом. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у духовці 40 хвилин.