Вишневий пісочний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Ця випічка заслуговує особливої похвали, оскільки є популярною у всьому світі. Вишневий пісочний пиріг люблять діти і дорослі, а готувати його можна різними способами. Один з таких я і представлю.
Приготувати вишневий пісочний пиріг в домашніх умовах можна зі свіжих або заморожених ягід. У сезон ягід такий рецепт припаде саме любителям випічки і солоденького. Крім того, за таким принципом готують пироги з різними начинками (навіть з солоними). Так що читайте, як приготувати вишневий пісочний пиріг, і готуйте собі на радість!
- Борошно - 400 грам
- Маргарин - 200 грам
- Холодна вода - 100 грам
- Вишня - 400 грам
- Цукор - 300 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Жовток - 2 штуки (для змазування)
1. Робимо пісочне тісто традиційним способом і відправляємо його в холодильник. А тим часом займемося начинкою. Пісочне тісто, до речі, можна придбати вже готову.
2. Кип'ятимо воду, розводимо в ній половину склянки цукру, після чого додаємо крохмаль і добре розмішуємо. Окремо заливаємо вишні склянкою води, доводимо до кипіння.
3. Вливаємо в них крохмаль, доводимо до кипіння ще раз. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. Не забуваємо постійно помішувати.
4. Розкачуємо тісто і перекладаємо його на форму. Товщина шару тесту повинна бути не більше 3 мм.
5. Змащуємо форму жовтком, паралельно розгортаємо ще один пласт, яким закриємо наш пиріг.
6. Тепер викладаємо на перший пласт тесту нашу начинку. Завдяки крохмалю вона не буде розтікатися. Вишні обов'язково повинні бути без кісточок.
7. Закриваємо другим шаром тіста, проробляємо зубочисткою дірочки в поверхні тесту, добре скріплюємо краю. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 25 хвилин.
8. Даємо пирога трохи охолонути - і подаємо його до столу!