Рецепт Вишневий пісочний пиріг фото

Вишневий пісочний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Пісочне тісто , Вишня
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ця випічка заслуговує особливої ​​похвали, оскільки є популярною у всьому світі. Вишневий пісочний пиріг люблять діти і дорослі, а готувати його можна різними способами. Один з таких я і представлю.

Опис приготування:

Приготувати вишневий пісочний пиріг в домашніх умовах можна зі свіжих або заморожених ягід. У сезон ягід такий рецепт припаде саме любителям випічки і солоденького. Крім того, за таким принципом готують пироги з різними начинками (навіть з солоними). Так що читайте, як приготувати вишневий пісочний пиріг, і готуйте собі на радість!

  • Борошно - 400 грам
  • Маргарин - 200 грам
  • Холодна вода - 100 грам
  • Вишня - 400 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Жовток - 2 штуки (для змазування)
вишневий пісочний пиріг - фото крок 1
1. Робимо пісочне тісто традиційним способом і відправляємо його в холодильник. А тим часом займемося начинкою. Пісочне тісто, до речі, можна придбати вже готову.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 2
2. Кип'ятимо воду, розводимо в ній половину склянки цукру, після чого додаємо крохмаль і добре розмішуємо. Окремо заливаємо вишні склянкою води, доводимо до кипіння.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 3
3. Вливаємо в них крохмаль, доводимо до кипіння ще раз. Знімаємо з вогню і даємо охолонути. Не забуваємо постійно помішувати.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 4
4. Розкачуємо тісто і перекладаємо його на форму. Товщина шару тесту повинна бути не більше 3 мм.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 5
5. Змащуємо форму жовтком, паралельно розгортаємо ще один пласт, яким закриємо наш пиріг.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 6
6. Тепер викладаємо на перший пласт тесту нашу начинку. Завдяки крохмалю вона не буде розтікатися. Вишні обов'язково повинні бути без кісточок.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 7
7. Закриваємо другим шаром тіста, проробляємо зубочисткою дірочки в поверхні тесту, добре скріплюємо краю. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 25 хвилин.
вишневий пісочний пиріг - фото крок 8
8. Даємо пирога трохи охолонути - і подаємо його до столу!

Схожі рецепти