Вишневий пиріг з сирного тесту
(покроковий рецепт з фото)
Смачний вишневий пиріг можна готувати цілий рік. Навіть якщо за вікном не літо, відмінно підійдуть і заморожені ягоди. Просто спробуйте: вам обов'язково сподобається!
Гарний вишневий пиріг. Розітріть масло з борошном, додайте цукор і сир, замісіть тісто. Дайте йому час постояти в холодильнику, потім розкачайте і випікайте протягом 20 хвилин. Вишню з цукром доведіть до кипіння на слабкому вогні, додайте желатин, прохолодний. Потім викладіть на корж ягоди і вилийте початківець застигати сік. Приберіть пиріг в холодильник до повного застигання, потім подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 150 грам
- Сир - 150 грам
- Цукор - 180 грам
- Вишня - 500 грам
- Желатин - 10 грам
Холодне вершкове масло розітріть з борошном в крихту.
Додайте цукор і сир, замісіть тісто. Загорніть його в плівку і приберіть на годину в холодильник.
Вишні посипте цукром за смаком, викладіть в каструлю і поставте на невеликий вогонь. Воду додавати не потрібно, досить виділився соку. Коли ягоди закиплять, додайте попередньо замочений желатин. Добре перемішайте і поставте в прохолодне місце до повного охолодження.
Розкачайте тісто за розміром форми, зробіть в ньому кілька проколів виделкою і випікання протягом 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім викладіть на отриману основу тільки ягоди. Дочекайтеся, поки вишневий сік з желатином не почне застигати, і тільки тоді вилийте його на пиріг. Це важливо, щоб він не вбрався в тісто. Відразу поставте в холодильник, дочекайтеся повного застигання, після чого можна подати пиріг на стіл.