Вишневий морс
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий, але не нудотний вишневий морс вгамує вашу спрагу в жарку пору року, а також стане приємною альтернативою чаю або кави на полуденок. Дивіться рецепт приготування вишневого морсу!
Вишня - корисна і смачна ягода, яку можна завжди заготовити про запас. З замороженої вишні, до речі, можна теж зробити і морс, і компот, і навіть лікер домашній або наливку. Чим особливо гарна вишня - вона додає напоям дуже легкий, але солоденький аромат, тому вони не віддають спиртом або іншими інгредієнтами. А вишневий морс готується взагалі просто! Спробуйте самі:
1. Вишні для початку промийте, видаліть плодоніжки і кісточки. Якщо вишні спілі, їх можна запросто придушити ложкою. Також в цих цілях можете використовувати блендер. М'якоть потрібно гарненько віджати.
2. Злийте отриманий сік вишневий, його навіть можна процідити. Процідіть його в скляну банку, накрийте її - і в холодильник на пару годин.
3. М'якоть від ягід ні в якому разі не викидайте: їх залийте гарячою водою і варіть хвилин 10-15. А потім мотузкові процедури.
4. У відвар, що вийшов, влийте сік охолоджений, додайте цукор і все гарненько розмішайте.
Найкраще готовий вишневий морс подавати охолодженим. Кількість цукру можете регулювати на свій смак, можете покласти більше. Смачного!
- Вишня - 200 грам
- Вода - 1 літр
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1. Вишні для початку промийте, видаліть плодоніжки і кісточки. Якщо вишні спілі, їх можна запросто придушити ложкою. Також в цих цілях можете використовувати блендер. М'якоть потрібно гарненько віджати.
2. Злийте отриманий сік вишневий, його навіть можна процідити. Процідіть його в скляну банку, накрийте її - і в холодильник на пару годин.
3. М'якоть від ягід ні в якому разі не викидайте: їх залийте гарячою водою і варіть хвилин 10-15. А потім мотузкові процедури.
4. У відвар, що вийшов, влийте сік охолоджений, додайте цукор і все гарненько розмішайте.
Найкраще готовий вишневий морс подавати охолодженим. Кількість цукру можете регулювати на свій смак, можете покласти більше. Смачного!