Рецепт Вишневий морс фото

Вишневий морс
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Вишня
ПП рецепти
На святковий стіл
Напої , Морс
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Солодкий, але не нудотний вишневий морс вгамує вашу спрагу в жарку пору року, а також стане приємною альтернативою чаю або кави на полуденок. Дивіться рецепт приготування вишневого морсу!

Опис приготування:

Вишня - корисна і смачна ягода, яку можна завжди заготовити про запас. З замороженої вишні, до речі, можна теж зробити і морс, і компот, і навіть лікер домашній або наливку. Чим особливо гарна вишня - вона додає напоям дуже легкий, але солоденький аромат, тому вони не віддають спиртом або іншими інгредієнтами. А вишневий морс готується взагалі просто! Спробуйте самі:

1. Вишні для початку промийте, видаліть плодоніжки і кісточки. Якщо вишні спілі, їх можна запросто придушити ложкою. Також в цих цілях можете використовувати блендер. М'якоть потрібно гарненько віджати.

2. Злийте отриманий сік вишневий, його навіть можна процідити. Процідіть його в скляну банку, накрийте її - і в холодильник на пару годин.

3. М'якоть від ягід ні в якому разі не викидайте: їх залийте гарячою водою і варіть хвилин 10-15. А потім мотузкові процедури.

4. У відвар, що вийшов, влийте сік охолоджений, додайте цукор і все гарненько розмішайте.

Найкраще готовий вишневий морс подавати охолодженим. Кількість цукру можете регулювати на свій смак, можете покласти більше. Смачного!


  • Вишня - 200 грам
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
Вишня - корисна і смачна ягода, яку можна завжди заготовити про запас. З замороженої вишні, до речі, можна теж зробити і морс, і компот, і навіть лікер домашній або наливку. Чим особливо гарна вишня - вона додає напоям дуже легкий, але солоденький аромат, тому вони не віддають спиртом або іншими інгредієнтами. А вишневий морс готується взагалі просто! Спробуйте самі:

1. Вишні для початку промийте, видаліть плодоніжки і кісточки. Якщо вишні спілі, їх можна запросто придушити ложкою. Також в цих цілях можете використовувати блендер. М'якоть потрібно гарненько віджати.

2. Злийте отриманий сік вишневий, його навіть можна процідити. Процідіть його в скляну банку, накрийте її - і в холодильник на пару годин.

3. М'якоть від ягід ні в якому разі не викидайте: їх залийте гарячою водою і варіть хвилин 10-15. А потім мотузкові процедури.

4. У відвар, що вийшов, влийте сік охолоджений, додайте цукор і все гарненько розмішайте.

Найкраще готовий вишневий морс подавати охолодженим. Кількість цукру можете регулювати на свій смак, можете покласти більше. Смачного!

Схожі рецепти