Випічка з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з кефіру вже робили багато разів, а сьогодні у нас печиво, що робиться на кефірі з житнім борошном. Розповім, як приготувати випічку з кефіром. Прикрашаю її звичайним цукром або кокосовою стружкою.
Печиво всередині м'яке, а корочка - хрустка. У мене не було формочок, тому сформувала невеликі кульки і виклала їх на деко. Ви можете використовувати фігурні формочки або вчинити, як і я. Печиво можна подавати з чашкою чаю або кави, з молоком або какао.
- Яйця - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 7 чайних ложок
- Борошно - 1, 3 склянки
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
1
Кефір змішайте з курячими яйцями, додайте 5 чайних ложок цукру, рослинна олія.
2
Змішайте борошно з розпушувачем і потроху додавайте до рідких складових, замісіть тісто.
3
Оберніть його в плівку і відправте на 15-25 хвилин в холодильник.
4
Охолоджене тісто викладіть на стіл, сформуйте рулетик або ковбаску. Наріжте його шматочками.
5
Цукор, що перекладіть в тарілку, кожен шматочок тесту умочіть в цукор і викладіть на деко з пергаментом.
6
Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 7-8 хвилин, потім дістаньте деко і кожне печиво змастіть молоком, знову відправте запікатися на 7-10 хвилин.
7
Печиво трохи остудіть і перекладіть в миску, смачного!