Рецепт Вино з полуниці фото

Вино з полуниці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Полуниця
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 40
Час приготування: 41 дн. 4 г. 0 хв.

Вино з полуниці - дуже смачний і ароматний напій, улюблений багатьма. Його рецепт насправді дуже простий, тому з ним можуть впоратися навіть не особливо досвідчені винороби.

Опис приготування:

В результаті маніпуляцій, описаних в даному рецепті, ви отримаєте вино з полуниці 16-18 градусної міцності. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш слабке вино, то на початку приготування додайте в два рази більше води. В такому випадку вийде вино, що містить 10-12 оборотів. Термін зберігання цього вина 6-8 місяців, при тому, що кріплене вино може стояти 1-1, 5 року.

Особливістю приготування вина з полуниці є, то, що її обов'язково потрібно мити, вино з неї придбає неприємний землянистий присмак, що навряд чи комусь сподобається.

  • Ягоди полуниці - 3 кілограма
  • Цукор - 2 кілограма
  • Вода - 3 L
  • Ізюм - 100 грам
вино з полуниці - фото крок 1
1. Помиту і очищену від плодоніжок полуницю розімніть руками. Ягоди для приготування вина потрібно брати тільки стиглі. Розчиніть в теплій воді цукор, змішайте отриманий цукровий сироп з полуничною м'якоттю. Для поліпшення бродіння додайте трохи родзинок, що знаходяться в ньому винні дріжджі сприяють бродінню.
вино з полуниці - фото крок 2
2. Отримане полуничне сусло перелийте в підходящу ємність (краще з нержавійки або скла). Наповнюйте її максимум на ¾, щоб уникнути переливання сусла в процесі бродіння через край ємності. Накривши ємність марлею, помістіть її в темне місце для бродіння на 5-7 днів. Температура в приміщенні повинна бути в межах 16-25 ° С. Обов'язково один раз кожен день заважайте сусло нержавіючої або дерев'яною лопаткою.
вино з полуниці - фото крок 3
3. Через 5-7 днів повинні з'явитися ознаки бродіння (піна на поверхні, шипіння, запах браги). Тепер злийте сік, відокремлюючи його від осаду. Осад, що залишився процідіть через густе сито або марлю.
вино з полуниці - фото крок 4
4. Весь отриманий сік перелийте в скляний бутель або банку, на яку поставте гідрозатвор. І знову поставте в темне місце, в якому температура тримається в межах 18-23 ° С.
вино з полуниці - фото крок 5
5. Після закінчення 5-7 тижнів основне бродіння припиниться, духи osvetlitsya, а на дні з'явиться густий осад. Ви отримали молоде полуничне вино, злийте його з осаду через трубочку.
вино з полуниці - фото крок 6
6. Перелийте полуничне вино в ємність, підходящу для зберігання. Щільно закупорьте. Поставте в підвал (або холодильник) з температурою 8-12 ° C для дозрівання. Витримайте його в таких умовах мінімум 65 днів, при цьому смак вина набагато покращиться. Вино з полуниці готове до вживання!

Схожі рецепти