Вино з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Вино з полуниці - дуже смачний і ароматний напій, улюблений багатьма. Його рецепт насправді дуже простий, тому з ним можуть впоратися навіть не особливо досвідчені винороби.
В результаті маніпуляцій, описаних в даному рецепті, ви отримаєте вино з полуниці 16-18 градусної міцності. Якщо ж ви віддаєте перевагу більш слабке вино, то на початку приготування додайте в два рази більше води. В такому випадку вийде вино, що містить 10-12 оборотів. Термін зберігання цього вина 6-8 місяців, при тому, що кріплене вино може стояти 1-1, 5 року.
Особливістю приготування вина з полуниці є, то, що її обов'язково потрібно мити, вино з неї придбає неприємний землянистий присмак, що навряд чи комусь сподобається.
- Ягоди полуниці - 3 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 3 L
- Ізюм - 100 грам

1. Помиту і очищену від плодоніжок полуницю розімніть руками. Ягоди для приготування вина потрібно брати тільки стиглі. Розчиніть в теплій воді цукор, змішайте отриманий цукровий сироп з полуничною м'якоттю. Для поліпшення бродіння додайте трохи родзинок, що знаходяться в ньому винні дріжджі сприяють бродінню.

2. Отримане полуничне сусло перелийте в підходящу ємність (краще з нержавійки або скла). Наповнюйте її максимум на ¾, щоб уникнути переливання сусла в процесі бродіння через край ємності. Накривши ємність марлею, помістіть її в темне місце для бродіння на 5-7 днів. Температура в приміщенні повинна бути в межах 16-25 ° С. Обов'язково один раз кожен день заважайте сусло нержавіючої або дерев'яною лопаткою.

3. Через 5-7 днів повинні з'явитися ознаки бродіння (піна на поверхні, шипіння, запах браги). Тепер злийте сік, відокремлюючи його від осаду. Осад, що залишився процідіть через густе сито або марлю.

4. Весь отриманий сік перелийте в скляний бутель або банку, на яку поставте гідрозатвор. І знову поставте в темне місце, в якому температура тримається в межах 18-23 ° С.

5. Після закінчення 5-7 тижнів основне бродіння припиниться, духи osvetlitsya, а на дні з'явиться густий осад. Ви отримали молоде полуничне вино, злийте його з осаду через трубочку.

6. Перелийте полуничне вино в ємність, підходящу для зберігання. Щільно закупорьте. Поставте в підвал (або холодильник) з температурою 8-12 ° C для дозрівання. Витримайте його в таких умовах мінімум 65 днів, при цьому смак вина набагато покращиться. Вино з полуниці готове до вживання!