Рецепт Віденське печиво фото

Віденське печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 45 хв.

Пориньте в атмосферу далекої Австрії - приготуйте ароматне і розсипчасте віденське печиво в домашніх умовах.

Опис приготування:

Австрія завжди славилася своїми кондитерськими подвигами, і віденське печиво - один з цих австрійських шедеврів. Віденське печиво в Австрії, як правило, печуть на католицьке Різдво, однак нам яке до цього діло - ми можемо піч їх і просто так. Рецепт, треба відсвяткувати, вельми простий, а печиво виходить дуже смачним - розсипчаста, ароматним і ніжним.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Жовток - 4 штуки
  • Ванільна есенція - 3 чайних ложки
  • Полуничний джем - 450 грам
  • Борошно - 400 грам
віденське печиво - фото крок 1
Масло і цукрову пудру необхідно збити до консистенції крему.
віденське печиво - фото крок 2
Додаємо в суміш жовтки і ванільну есенцію.
віденське печиво - фото крок 3
Гарненько перемішуємо все до однорідного стану.
віденське печиво - фото крок 4
Додаємо в суміш борошно і починаємо місити тісто. В підсумку, у вас повинно вийти два колобка - побільше і поменше. Той, що поменше, ставимо в холодильник.
віденське печиво - фото крок 5
А той, що побільше, розгортаємо на деко, застелений кондитерської папером.
віденське печиво - фото крок 6
Рівномірно розподіляємо по тесту полуничний джем.
віденське печиво - фото крок 7
Час, що залишився трохи підмерзлі тісто натираємо на крупній тертці поверх джему. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо 20-25 хвилин.
віденське печиво - фото крок 8
Алли! Приготований пиріг розрізаємо на квадратики і подаємо до чаю і кави.

Схожі рецепти