Віденське печиво
(покроковий рецепт з фото)
Пориньте в атмосферу далекої Австрії - приготуйте ароматне і розсипчасте віденське печиво в домашніх умовах.
Австрія завжди славилася своїми кондитерськими подвигами, і віденське печиво - один з цих австрійських шедеврів. Віденське печиво в Австрії, як правило, печуть на католицьке Різдво, однак нам яке до цього діло - ми можемо піч їх і просто так. Рецепт, треба відсвяткувати, вельми простий, а печиво виходить дуже смачним - розсипчаста, ароматним і ніжним.
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток - 4 штуки
- Ванільна есенція - 3 чайних ложки
- Полуничний джем - 450 грам
- Борошно - 400 грам

Масло і цукрову пудру необхідно збити до консистенції крему.

Додаємо в суміш жовтки і ванільну есенцію.

Гарненько перемішуємо все до однорідного стану.

Додаємо в суміш борошно і починаємо місити тісто. В підсумку, у вас повинно вийти два колобка - побільше і поменше. Той, що поменше, ставимо в холодильник.

А той, що побільше, розгортаємо на деко, застелений кондитерської папером.

Рівномірно розподіляємо по тесту полуничний джем.

Час, що залишився трохи підмерзлі тісто натираємо на крупній тертці поверх джему. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо 20-25 хвилин.

Алли! Приготований пиріг розрізаємо на квадратики і подаємо до чаю і кави.