Віденська паска
(покроковий рецепт з фото)
Ця паска готується з незвичайного віденського тіста, власне тому її і називають - "віденська" . За смаком паска нагадує знамениту роязик бабку без просочення. Випічка довго зберігається, НЕ čerstveâ.
Приготуємо Віденську паску в домашніх умовах. Готувати можна в духовці або ж хлібопічці, на результат це особливо не впливає. Начинка для паски може бути будь-який, але я віддаю перевагу сухофрукти і трішечки ванілі для аромату. Віденська паска досить довго зберігається навіть в розрізає вигляді і не черствіє. Вдалого приготування!
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Свіжі дріжджі - 20 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 500 грам
- Ізюм - 70 грам
- Чорнослив - 70 грам
- Ваніль - За смаком
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
Розтираємо жовтки з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і тепле молоко. Поступово засинаючи борошно, замішуємо тісто.
Дріжджі розводимо в теплому молоці, чекаємо поки піднімуться.
З'єднуємо дріжджі з тестом і продовжуємо ретельно вимішувати, додавши в кінці білки. Ми залишаємо тісто підніматися.
Настав час додати солодку начинку: ваніль, родзинки, курагу і цедру лимона. Ретельно все перемішуємо.
Форми для випічки змащуємо маслом і наповнюємо на 2/3 тестом (даємо трохи піднятися). Випікаємо в розігрітій духовці 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Для глазурі: засипаємо в кипляче молоко (4 ст.Л.) півсклянки цукру, кип'ятимо до загустіння і відразу ж покриваємо глазур'ю готову паску. Смачного!