Рецепт Віденська паска фото

Віденська паска
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
Тісто , Борошно , Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ця паска готується з незвичайного віденського тіста, власне тому її і називають - "Віденська" . За смаком паска нагадує знамениту роязик бабку без просочення. Випічка довго зберігається, НЕ čerstveâ.

Опис приготування:

Приготуємо Віденську паску в домашніх умовах. Готувати можна в духовці або ж хлібопічці, на результат це особливо не впливає. Начинка для паски може бути будь-який, але я віддаю перевагу сухофрукти і трішечки ванілі для аромату. Віденська паска досить довго зберігається навіть в розрізає вигляді і не черствіє. Вдалого приготування!

  • Цукор - 200 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Свіжі дріжджі - 20 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 500 грам
  • Ізюм - 70 грам
  • Чорнослив - 70 грам
  • Ваніль - За смаком
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
віденська паска - фото крок 1
Розтираємо жовтки з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сіль і тепле молоко. Поступово засинаючи борошно, замішуємо тісто.
віденська паска - фото крок 2
Дріжджі розводимо в теплому молоці, чекаємо поки піднімуться.
віденська паска - фото крок 3
З'єднуємо дріжджі з тестом і продовжуємо ретельно вимішувати, додавши в кінці білки. Ми залишаємо тісто підніматися.
віденська паска - фото крок 4
Настав час додати солодку начинку: ваніль, родзинки, курагу і цедру лимона. Ретельно все перемішуємо.
віденська паска - фото крок 5
Форми для випічки змащуємо маслом і наповнюємо на 2/3 тестом (даємо трохи піднятися). Випікаємо в розігрітій духовці 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Для глазурі: засипаємо в кипляче молоко (4 ст.Л.) півсклянки цукру, кип'ятимо до загустіння і відразу ж покриваємо глазур'ю готову паску. Смачного!

Схожі рецепти