Віденська булочка
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт приготування віденських булочок. Працювати з таким тестом одне задоволення, булочки дуже легко скручуються, головне - слідувати інструкціям. Випічка виходить ароматною і смачною.
Віденська булочка, приготована в домашніх умовах, - це чудова і безтурботним випічка. Тісто готується дуже просто, а якщо добре призвичаїтися "скручувати" саму булку, так взагалі не повинно виникати жодних проблем. Перед подачею на стіл дайте булочок трохи охолонути, нехай полежать на деку 5-10 хвилин. Хай щастить!
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 40 грам
- Сіль - 5 грам
- Дріжджі - 15 грам (пресовані)
- Вершкове масло - 60 грам
- Цедра лимону - 1 штука
Насамперед потрібно замісити тісто із зазначених інгредієнтів. Для цієї справи підійде хлібопічка або кухонний комбайн. Тісто, що підійшло поділяємо на кульки, кожен кульку розгортає в ковбаску довгою 30 см. 1/3 ковбаски лежить вільно, а 2/3 звертаємо в петлю.
Простягаємо вільну частину в петлю.
Провертає петлю зліва - направо.
Формуємо булочку, просунувши вільний кінець в петлю.
Ми залишаємо булочки расставіваться. Змащуємо їх збитим яйцем і присипаємо цукром.
Випікаємо булочки в духовці 10 хвилин при температурі 220 градусів. Зменшуємо температуру до 200 градусів, і випікаємо ще 15 хвилин. Смачного!