Рецепт Віденська булочка фото

Віденська булочка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Простий рецепт приготування віденських булочок. Працювати з таким тестом одне задоволення, булочки дуже легко скручуються, головне - слідувати інструкціям. Випічка виходить ароматною і смачною.

Опис приготування:

Віденська булочка, приготована в домашніх умовах, - це чудова і безтурботним випічка. Тісто готується дуже просто, а якщо добре призвичаїтися"скручувати" саму булку, так взагалі не повинно виникати жодних проблем. Перед подачею на стіл дайте булочок трохи охолонути, нехай полежать на деку 5-10 хвилин. Хай щастить!

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукор - 40 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Дріжджі - 15 грам (пресовані)
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Цедра лимону - 1 штука
віденська булочка - фото крок 1
Насамперед потрібно замісити тісто із зазначених інгредієнтів. Для цієї справи підійде хлібопічка або кухонний комбайн. Тісто, що підійшло поділяємо на кульки, кожен кульку розгортає в ковбаску довгою 30 см. 1/3 ковбаски лежить вільно, а 2/3 звертаємо в петлю.
віденська булочка - фото крок 2
Простягаємо вільну частину в петлю.
віденська булочка - фото крок 3
Провертає петлю зліва - направо.
віденська булочка - фото крок 4
Формуємо булочку, просунувши вільний кінець в петлю.
віденська булочка - фото крок 5
Ми залишаємо булочки расставіваться. Змащуємо їх збитим яйцем і присипаємо цукром.
віденська булочка - фото крок 6
Випікаємо булочки в духовці 10 хвилин при температурі 220 градусів. Зменшуємо температуру до 200 градусів, і випікаємо ще 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти