Віденська ватрушка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь у мене ватрушки асоціюються з простими булочками, які ми купуємо в магазині. Але ви будете здивовані, адже ця ватрушка - повноцінний пиріг! Відмінний бонус до чаю або кави.
Цю страву можна назвати королівським. Я вам зараз розповім, як приготувати віденську ватрушку з сиром. Виходить навіть не булочка, а цілий пиріг. Він дуже м'який і красивий. Його можна запросто подавати на свято, якщо трохи прикрасити. А сам рецепт насправді не такий вже і складний, як може здатися на перший погляд.
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ваніль - 1 щіпка
- Оцет - 1 Чайна ложка
Холодне масло (200м) натріть на крупній тертці. Далі додайте до нього борошно, гашене оцтом соду, 2 ст.Ложки сахара, сіль. Розітріть суміш в дрібну крихту.
В іншій мисці приготуйте начинку. Цукор, що розмішайте з сиром, яйцями і ваніліном. Масу розмішайте, щоб не було грудочок.
30-ю г. Масла змастіть форму для випічки. Викладіть на її дно 2/3 тесту, потім інвестувати načinku, а зверху закрийте начинку тістом.
Запікайте ватрушку при 180 градусах протягом 35 хвилин. Потім дістаньте випічку з форми і пробуйте.