Вертута з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Щоб такого незвичайного зробити до обіду? Чим би порадувати нежданих гостей? Цими питаннями задається кожна господиня. Непоганий варіант - вертута з гарбузом в домашніх умовах.
Начинка вертуту може бути абсолютно різною, але дуже раджу приготувати її з гарбузом. Виходить вона неймовірно смачною, а саме головне - корисної!
- Борошно - 500 грам
- Вода - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 грам
- Гарбуз - 500 грам
1. Отже, приступимо…готуємо тісто: замішуємо муку, воду, сіль і рослинне масло. Тісто виходить некруте і обов'язкова уязик - тепла вода.
2. Тісто відставте і натріть тим часом гарбуз на великій тертці. Можете також додати яблука. Далі, розкачайте тісто як на вареники і змастіть основу рослинним маслом. Розкладіть гарбуз по поверхні рівномірно і трохи притрусіть цукром.
3. Скачайте акуратно рулет і защипніть краю. Покладіть кожен на деко, попередньо змащений маслом. Духовку розігрійте до 220 градусів і відправте в неї вертуту. Випікаються вони не більше 35 хвилин.
4. Подавати вертуту з гарбузом в домашніх умовах можна з джемом, згущеним молоком або фруктами. Я і мої рідні люблять вертуту як самостійну страву без будь-яких добавок. Приємного чаювання!