Вертута з гарбузом і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати страву молдавської кухні. Вертута - це випічка у вигляді "равлики" з витяжного найтоншого тіста з різними начинками. У мене сьогодні гарбуз і яблука.
Хочу поділиться з вами рецептом простий випічки, невеликі равлики з бездріжджового тіста з начинкою. Начинки для таких улиточек можуть бути будь-якими: фруктовими, овочевими, рибними або м'ясними. У мня сьогодні гарбуз і яблука. Я поклала три невеликих яблука, але якщо у вас яблука великі, то двох буде достатньо. Давайте докладніше подивимося, як приготувати "вертуту з гарбузом і яблуком"!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вода - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Яйце - 1 штука (для змазування "равликів" )
- Гарбуз (очищена) - 300 грам (начинка)
- Яблука - 3 штуки (начинка)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (додатково для розкочування тіста)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Очистіть гарбуз від шкірки і внутрішньої волокнистої частини. Натріть на крупній тертці. Яблука теж потрібно очистити від шкірки і серцевини, натерти. У сковорідку влийте 2-3 ст. L. Води, викладіть гарбуз і яблука, посипте цукром і тушкуйте до м'якості, щоб випарувалася вода. Остудіть начинку.
3. Просійте борошно, додайте сіль, воду, рослинна олія. Замісити м'яке тісто.
4. Готово.
5. Тісто розділи 4 частини, кожну добре змастіть маслом. Візьміть одну частину тіста і на робочому столі тонко розкачати качалкою або розтягніть руками. Тісто має бути дуже тонке, як папір.
6. Покладіть четверту частину начинки на тісто, розрівняйте.
7. Скрутіть в щільний рулетик, а потім сам рулетик скрутіть Улиточки, загорнувши краю під низ.
8. Покладіть равлики на пергамент, змастіть збитим яйцем і відправте в гарячу духовку (180° С) з 30-40 хвилин.
9. Як тільки равлики придбають красивий золотистий колір, можна діставати.
10. Остудіть і пробуйте! М'яке тісто і соковита начинка.