Рецепт Вертута з гарбузом і яблуками фото

Вертута з гарбузом і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Вертута
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную приготувати страву молдавської кухні. Вертута - це випічка у вигляді"равлики" з витяжного найтоншого тіста з різними начинками. У мене сьогодні гарбуз і яблука.

Опис приготування:

Хочу поділиться з вами рецептом простий випічки, невеликі равлики з бездріжджового тіста з начинкою. Начинки для таких улиточек можуть бути будь-якими: фруктовими, овочевими, рибними або м'ясними. У мня сьогодні гарбуз і яблука. Я поклала три невеликих яблука, але якщо у вас яблука великі, то двох буде достатньо. Давайте докладніше подивимося, як приготувати"вертуту з гарбузом і яблуком" !

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Яйце - 1 штука (для змазування"равликів" )
  • Гарбуз (очищена) - 300 грам (начинка)
  • Яблука - 3 штуки (начинка)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (додатково для розкочування тіста)
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 2
2. Очистіть гарбуз від шкірки і внутрішньої волокнистої частини. Натріть на крупній тертці. Яблука теж потрібно очистити від шкірки і серцевини, натерти. У сковорідку влийте 2-3 ст. L. Води, викладіть гарбуз і яблука, посипте цукром і тушкуйте до м'якості, щоб випарувалася вода. Остудіть начинку.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 3
3. Просійте борошно, додайте сіль, воду, рослинна олія. Замісити м'яке тісто.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 4
4. Готово.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 5
5. Тісто розділи 4 частини, кожну добре змастіть маслом. Візьміть одну частину тіста і на робочому столі тонко розкачати качалкою або розтягніть руками. Тісто має бути дуже тонке, як папір.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 6
6. Покладіть четверту частину начинки на тісто, розрівняйте.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 7
7. Скрутіть в щільний рулетик, а потім сам рулетик скрутіть Улиточки, загорнувши краю під низ.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 8
8. Покладіть равлики на пергамент, змастіть збитим яйцем і відправте в гарячу духовку (180° С) з 30-40 хвилин.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 9
9. Як тільки равлики придбають красивий золотистий колір, можна діставати.
вертута з гарбузом і яблуками - фото крок 10
10. Остудіть і пробуйте! М'яке тісто і соковита начинка.

Схожі рецепти