Вегетаріанський квасолевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Щоб відчути справжній смак квасоляного супу, слід спробувати приготувати його без м'яса. Вегетаріанський варіант першої страви виходить дуже насиченим, ароматним і апетитним!
З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати вегетаріанський квасолевий суп. Я використовую білу квасолю, яку попередньо замочую (на ніч) в холодній воді. Це робиться, щоб квасоля гарненько розм'якшилася перед варінням і не була в супі жорсткої. Також можна додати в суп картопля. Хай щастить!
- Квасоля біла - 400 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки (або томатна паста)
- Селера - 1 пучок
- Перець мелений - 1 Чайна ложка
- Масло оливкове - 2 чайних ложки
- Лук-пориста - 1 штука
- Зелень - 1 За смаком
Попередньо замочіть квасолю в холодній воді, найкраще це зробити на всю ніч. Зливаємо воду з квасолі і заливаємо свіжою, варимо 15 хвилин, потім знову зливаємо воду. Черговий раз заливай холодною водою і варимо 1 час.
Овочі промиваємо, очищаємо і нарізаємо кружечками / кубиками. Обсмажуємо овочі на оливковій олії до м'якого стану.
Додаємо томатну пасту. Перемішуємо і продовжуємо смажити, злегка зменшивши вогонь.
Після однієї години варіння додаємо до квасолі обсмажені овочі. Варимо ще 10 хвилин. Сіль і перець додаємо за смаком.
Перед подачею до столу слід настояти суп під кришкою 15 хвилин. Подаємо, прикрасивши зеленню. Смачного!