Вегетаріанські млинці без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Млинці виходять не гірше приготованих на яйцях і молоці. Дуже смачні, м'які, повітряні.
Єдина відмінність від традиційних млинців в тому, що трохи складніше їх смажити. Якщо звичайні млинці можна перевертати руками, то ці потрібно лопаткою, вони можуть рватися під час смаження. Підійдуть для вегетаріанців і дітей, які страждають алергією на яйця.
- Мінеральна сильногазована вода - 0, 5 L
- Борошно - 300 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сода - 0, 25 чайних ложки
- Оцет або лимонний сік - 1 Чайна ложка (щоб погасити соду)
1. Приготуємо продукти для млинців.
2. З'єднуємо мінеральну воду з сіллю і цукром.
3. Всипаємо борошно і віночком ретельно розбиваємо грудочки. Додаємо гашене соду і ванілін.
4. Додаємо рослинне масло, віночком втручаємося його в тісто.
5. Повітряне тісто до смаження готове.
6. Наливаємо ополоником тісто на розігріту млинцеву сковороду і смажимо до скоринки золотистої.
7. Обережно лопаткою перевертаємо і смажимо з іншого боку. Млинці не прилипають.
8. Млинці готові, угощайтесь!