Веганські соус
(покроковий рецепт з фото)
Деякі люди просто не переносять лактозу, а хтось вибрав для себе веганські харчування. Тут я розповім, як приготувати веганські соус, який за смаком і консистенцією нагадує сирний соус.
Цей "сирний" соус можна подавати до чіпсів, грінками, тортилью з начинками. А можете навіть спробувати використовувати його як заправку до салатів.
Картопля і цукіні - досить незвичайна основа для соусу, погодьтеся? Але результат вас порадує.
- Цукіні - 2 штуки (маленькі)
- Картопля молода - 3 штуки
- Вода - 180 мілілітрів
- Часниковий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цибулевий порошок - 0, 5 чайних ложки
- Паприка сушена - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
Підготуємо овочі. Гарненько вимиємо їх і почистимо.
Греєм духовку до 210 градусів. Ріжемо цукіні пластинками, а картоплю - невеликими шматочками. Картопля варимо 5 хвилин, а цукіні відправляємо в духовку на 15 хвилин. З картоплі після 5 хвилин в окропі зливаємо воду і відправляємо шматочки в духовку до цукіні.
Даємо овочам охолонути, потім відправляємо їх в блендер, додаємо всі спеції з інгредієнтів і доводимо до єдиної консистенції.
Наш соус готовий. За бажанням можете додати в нього більше солі або лимонного соку, дивіться на свій смак.