Веганські пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Все більше людей зараз відмовляються від продуктів тваринного походження, але це не означає що потрібно позбавити себе смачної їжі! Пропоную вам рецепт солодкого веганскої пирога з консервованими грушами. У складі немає яєць, молочних продуктів і меду. Він готується швидко, просто і не вимагає якихось складних інгредієнтів. Пиріг виходить дуже смачним, пишним, трохи нагадує шарлотку. Ідеально підходить для сімейного чаювання.
Докладніше, як приготувати веганські пиріг, я розповім нижче. Замість рослинного молока можна використовувати воду, на смак це сильно не відіб'ється. Для начинки можна використовувати будь-які консервовані фрукти, наприклад, персики теж добре підійдуть. Зверніть увагу, що якщо сироп від консервованих фруктів не дуже солодкий, то і пиріг виходить по солодощі помірним. У такому випадку рекомендую додати в тісто більше цукру, або подавати його з вівсяним ванільним сиропом.
- Борошно - 250 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Ванільний сироп - 2-3 капель
- Сироп від консервованих груш - 200 мілілітрів
- Груші консервовані - 1 банку
- Рослинна молоко - 140 мілілітрів
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200 градусів.
У великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти.
Зробіть в мисці поглиблення, потім влийте рослинне молоко, сироп від консервованих груш і рослинне масло. Додайте пару крапель ванільного сиропу для аромату.
Замісити однорідне тісто. За консистенцією воно довго бути не дуже густим, не надто рідким.
Перекладіть тісто в форму для випічки. Груші наріжте скибочками довільного розміру. Викладіть їх в тісто, гарненько вдавите, щоб закріпилися.
Випікайте пиріг 20 хвилин, потім зменшіть температури до 180 градусів і випікайте ще 20-25 хвилин. Готовність визначайте по сухій шпазі.
Перед подачею посипте цукровою пудрою. Веганські пиріг готовий, смачного!