Веганські борщ
(покроковий рецепт з фото)
Борщ у всіх асоціюється з наваристим бульйоном, шматочками м'яса і ситним смаком. Але що якщо поглянути на цей суп з іншого боку і спробувати зробити його вегетаріанським? дивіться, що вийшло!
Але прибравши м'ясо, потрібна нова основа, і краще на рослинному білку. Тому я додала квасоля. Всі продукти доступні, блюдо можна зробити в будь-який час року. Ознайомтеся з тим, як приготувати веганські борщ. У складі тільки овочі і спеції. Такий суп розвантажить шлунок, адже він зовсім нежирний.
- Картопля - 3 штуки
- Білокачанна капуста - 0, 5 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Буряк - 2 штуки
- Селера - 1 штука (стебло)
- Морква - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Квасоля - 1 Склянка
- Вода - 2, 5-3 L
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 4-6 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Чайна ложка
Квасоля з вечора залийте водою. Залиште її на ніч. Потім воду злийте, і квасоля перекладіть в каструлю з 2, 5 літрами води. Поставте її варитися на 20 хвилин на середньому вогні.
Потім додайте в бульйон картоплю, порізаний кубиками, і нашатковану капусту. Також внесіть перець горошком, лавровий лист і сіль.
На сковороді розігрійте масло. Обсмажте в ньому дрібно нарізану цибулю 5 хвилин. Потім додайте до нього натерту моркву і нашатковану селера. Смажте овочі, помішуючи, 4 хвилини. Після зажарку відправте в каструлю.
Тепер в сковороду покладіть дрібно нарізані помідори, натерту очищену буряк і пропущений через прес часник. Додайте сіль і перець за смаком. Готуйте, помішуючи, 6 хвилин.
Перекладіть овочі зі сковороди в суп. Варіть його ще пару хвилин.
Готовий борщ посоліть і поперчіть за смаком. У порції додайте зелень і веганські сметану. Смачного!