Варення зі слив по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Варення зі слив по-грузинськи володіє неймовірним ароматом і смаком. Воно нагадує цукерки. Це не дешеве задоволення, адже в нього входять волоські горіхи, імбир і кориця. Але спробувати варто.
Приготувати варення не складе великих праці або особливих навичок. Найголовніша уязик - це якісні продукти. Наприклад, прогірклі горіхи легко зіпсують відмінний смак варення. Тому до вибору інгредієнтів поставтеся з особливою увагою.
- Слива - 700 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Імбир - 1/4 чайних ложки (сухий)
- Горіхи волоські - 70 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Зливи помийте, видаліть кісточки, розріжте на четвертинки і перекладіть в каструлю з товстим дном.
До слив додайте воду і цукор. Перемішайте поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Проваріть протягом 15 хвилин.
Волоські горіхи наріжте невеликими шматочками.
Додайте до провареним слив горіхи. Перемішайте. Варіть після закипання на малому вогні 45 хвилин.
Після закінчення часу додайте в варення імбир і корицю. Перемішайте і потримайте ще на малому вогні 3 хвилини. Зніміть.
Варення готове. Розкладіть по сухим банкам, герметично укупорьте і зберігайте в прохолодному місці.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка, об'ємом 0, 6 L. Смачних вам заготовок!