Варення з журавлини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Я думаю, що знати, як приготувати варення з журавлини на зиму повинна кожна господиня, а в цьому рецепті ми ще й трохи покращимо класику, додавши полуницю, цедру цитрусових і яблучко! дуже ароматно!
Сподіваюся, вам такий оригінальний і простий рецепт варення з журавлини на зиму сподобається так само сильно, як і мені. Тепер часто його готую - за рахунок додавання полуниці варення виходить не таким кислим, але цитрусові нотки уловлюються відразу - запах просто приголомшливий! Так що настійно рекомендую такий рецепт приготування варення з журавлини на зиму!
- Журавлина - 300 грам
- Цукор желюючий - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Полуниця - 8 штук
- Лимон - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
1. Ягоди перебираємо, моєму, засипаємо цукром і залишимо на ніч, щоб ягоди пустили сік.
2. Яблуко трьом на тертці, а з лимона виживаємо сік. Цедру лимона теж можете потерти на дрібній тертці і додати до ягодам.
3. Всю суміш тримаємо на слабкому вогні, постійно помішуючи. Коли цукор весь розчиниться, вогонь робимо більше.
4. Тепер додамо в варення вершкове масло і полуницю (краще великі трохи переспілі ягоди) і тримаємо на вогні, поки консистенція вас не задовольнить.
5. Стерилізуємо банки і закочує варення на зиму. Готово!