Рецепт Варення з журавлини на зиму фото

Варення з журавлини на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Для дітей
Заготовки, Варення

Я думаю, що знати, як приготувати варення з журавлини на зиму повинна кожна господиня, а в цьому рецепті ми ще й трохи покращимо класику, додавши полуницю, цедру цитрусових і яблучко! дуже ароматно!

Сподіваюся, вам такий оригінальний і простий рецепт варення з журавлини на зиму сподобається так само сильно, як і мені. Тепер часто його готую - за рахунок додавання полуниці варення виходить не таким кислим, але цитрусові нотки уловлюються відразу - запах просто приголомшливий! Так що настійно рекомендую такий рецепт приготування варення з журавлини на зиму!

  • Журавлина - 300 грам
  • Цукор желюючий - 500 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Полуниця - 8 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
варення з журавлини на зиму - фото крок 1
1. Ягоди перебираємо, моєму, засипаємо цукром і залишимо на ніч, щоб ягоди пустили сік.
варення з журавлини на зиму - фото крок 2
2. Яблуко трьом на тертці, а з лимона виживаємо сік. Цедру лимона теж можете потерти на дрібній тертці і додати до ягодам.
варення з журавлини на зиму - фото крок 3
3. Всю суміш тримаємо на слабкому вогні, постійно помішуючи. Коли цукор весь розчиниться, вогонь робимо більше.
варення з журавлини на зиму - фото крок 4
4. Тепер додамо в варення вершкове масло і полуницю (краще великі трохи переспілі ягоди) і тримаємо на вогні, поки консистенція вас не задовольнить.
варення з журавлини на зиму - фото крок 5
5. Стерилізуємо банки і закочує варення на зиму. Готово!

Схожі рецепти