Рецепт Варення з винограду в духовці фото

Варення з винограду в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Фрукти , Виноград
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Думаєте, єдиний спосіб приготувати варення - це зварити його, тоді я здивую вас і розповім, як зробити ароматне варення з винограду в духовці, таких ласощів ви не ще не пробували.

Опис приготування:

Я дуже люблю незвичайні поєднання смаків, тому, коли я вперше спробувала це варення в гостях у своєї подруги, то відразу ж захотіла зробити його сама, вже дуже у нього був цікавий смак і неповторний аромат. З'ясувалося, що і технологія приготування теж не проста, адже на відміну від традиційного способу варіння на плиті, ці ласощі необхідно робити в духовці. На ділі такий спосіб приготування виявився навіть простіше і зручніше, ніж звичайний, і зараз я детально розповім вам, як зробити варення з винограду в духовці. Для цього нам знадобиться зелений виноград, бажано без кісточки, а так же мигдаль (його можна замінити кісточками абрикосів) і прянощі. Поєднавши все це разом, ми зможемо приготувати неповторне варення з винограду в духовці в домашніх умовах, впевнена, що такої смакоти ви ще ніколи не пробували.

  • Виноград зелений - 1, 2 кілограма (без кісточок)
  • Цукор - 600 грам
  • Сік виноградний - 200 мілілітрів
  • Аніс зірочки - 2 штуки
  • Кориця паличка - 1 штука
  • Мигдаль - 100 грам
варення з винограду в духовці - фото крок 1
Отже, відокремлюємо виноград від гілочок, промиваємо його і викладаємо в миску, засипаємо виноград цукром.
варення з винограду в духовці - фото крок 2
Потім перекладаємо його в форму для випікання, вливаємо в неї виноградний сік і додаємо прянощі. Відправляємо форму в розігріту до 150 градусів духовку і готуємо в ній варення протягом 3 годин, періодично помішуючи його.
варення з винограду в духовці - фото крок 3
Приблизно за годину до готовності варення викладаємо мигдаль в миску і заливаємо його на 5-7 хвилин окропом, потім очищаємо його від шкірки і додаємо в варення.
варення з винограду в духовці - фото крок 4
Готуємо його ще годину, не забуваючи помішувати.
варення з винограду в духовці - фото крок 5
Після закінчення трьох годин варення повністю готове, тому ми витягаємо з нього аніс і паличку кориці і розкладаємо варення в стерилізовані банки, закриваємо їх кришками і перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти