Рецепт Варення з винограду «останній» фото

Варення з винограду «останній»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Виноград
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Варення з винограду без кісточок - ароматне, з пікантним, ніжним смаком. Воно стане відмінним десертом в будні і свята.

Опис приготування:

Варення виноградного соку не такий популярний, як полуничне, абрикосове або вишневе. Але любителям винограду воно обов'язково сподобається. Саме виноград без кісточок ідеально підходить для такого варення. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.

  • Виноград"Кишмиш" - 1 кілограм
  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
варення з винограду
Для приготування варення візьміть виноград, цукор і воду.
варення з винограду
Зніміть ягоди винограду з гілок і добре помийте.
варення з винограду
Зваріть сироп. У каструлю насипте цукор.
варення з винограду
В цукор налийте воду. Поставте каструлю на плиту, перемішуючи, доведіть цукор до повного розчинення. Проваріть сироп 3-4 хвилини.
варення з винограду
Викладіть виноград в каструлю з товстим дном або таз. Залийте гарячим сиропом і дайте винограду постояти 7-8 годин.
варення з винограду
Через 8 годин відкиньте виноград на сито, а сироп злийте в каструлю. Доведіть сироп до кипіння і знову залийте ним виноград. Знову залиште на 8 годин. За цей час виноград поміняє колір.
варення з винограду
Через цей час поставте каструлю з виноградом в сиропі на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Якщо буде піна, то зніміть її.
варення з винограду
Варення з винограду"Кишмиш" готово. Подавайте на десерт.

Схожі рецепти