Варення з винограду «останній»
(покроковий рецепт з фото)
Варення з винограду без кісточок - ароматне, з пікантним, ніжним смаком. Воно стане відмінним десертом в будні і свята.
Варення виноградного соку не такий популярний, як полуничне, абрикосове або вишневе. Але любителям винограду воно обов'язково сподобається. Саме виноград без кісточок ідеально підходить для такого варення. Спробуйте приготувати, не пошкодуєте. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 500 мл.
- Виноград "кишмиш" - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Для приготування варення візьміть виноград, цукор і воду.
Зніміть ягоди винограду з гілок і добре помийте.
Зваріть сироп. У каструлю насипте цукор.
В цукор налийте воду. Поставте каструлю на плиту, перемішуючи, доведіть цукор до повного розчинення. Проваріть сироп 3-4 хвилини.
Викладіть виноград в каструлю з товстим дном або таз. Залийте гарячим сиропом і дайте винограду постояти 7-8 годин.
Через 8 годин відкиньте виноград на сито, а сироп злийте в каструлю. Доведіть сироп до кипіння і знову залийте ним виноград. Знову залиште на 8 годин. За цей час виноград поміняє колір.
Через цей час поставте каструлю з виноградом в сиропі на плиту. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Якщо буде піна, то зніміть її.
Варення з винограду "кишмиш" готово. Подавайте на десерт.