Рецепт Варення «останній» фото

Варення «останній»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Виноград
Літні
Заготовки, Варення

Варення з винограду кишмиш варять не часто. Це особливий сорт винограду, адже він зберігає свої корисні якості навіть після термічної обробки і не мало важливий момент - у нього відсутні кісточки.

Не намагайтеся варити варення до густоти. Вся принадність полягає в виноградному сиропі. Він має легкий фруктовий присмак. Їм просочують бісквіти, додають в компоти. Пару баночок такого варення дуже добре мати про запас!

  • Виноград "кишмиш" - 800 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
варення
Підготуйте необхідні інгредієнти.
варення
Зніміть ягоди з кисті, промийте і дайте стекти воді.
варення
Візьміть глибоку каструлю з товстим дном. Змішайте воду і цукор. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи, розчиніть повністю цукор.
варення
У готовий сироп всипте ягоди. Поставте на вогонь і включіть мінімальний нагрів, після закипання, варите 4 хвилини, після вогонь вимкніть і витримайте до повного охолодження.
варення
По закінченню часу, поставте на вогонь, включите знову мінімальний і після закипання проваріть 5 хвилин. Знову охолодіть. І спробуйте ще раз процес, але зі збільшенням наступної варіння до 8 хвилин.
варення
Варення після останньої варіння готове.
варення
Розлийте по чистим, сухим банкам. Після охолодження, герметично закрийте. Зберігайте при кімнатних умовах.
варення
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшла 1 баночка об'ємом 0, 5 L. Смачних вам заготовок!

Схожі рецепти